Afbeelding
Foto: ingimage

Trichtenaren bezorgd over mogelijke komst pioenrozenkwekerij

Nieuws 4.873 keer gelezen

GELDERMALSEN/TRICHT • Een groep bewoners uit Tricht maakt zich grote zorgen over de mogelijke komst van een pioenrozenkwekerij. Kees Terlouw uit die plaats bepleitte daarom dinsdagavond tijdens de West Betuwse gemeenteraadsvergadering hiervoor geen vergunning te verlenen. 

Pippel Flower bv. wil aan de westkant van Tricht zo’n kwekerij opzetten. Het bedrijf heeft zijn oog laten vallen op het voormalige fruitbedrijf van Verrips. 

Bang voor milieu- en gezondheidsschade
Buurtbewoners aan de Middelweg, de Lingedijk en de Hoge Bulk zijn bang voor milieuschade en consequenties voor hun gezondheid. ‘In de lelie- en pioenrozenteelt worden de allermeeste pesticiden gebruikt’.

De bewoners vrezen dat die pesticiden kunnen uitwaaien over de omgeving en ook nog eens het grondwater zullen aantasten. Heel onwenselijk vinden de bewoners ook dat bij de komst van de pioenrozenkwekerij de bestaande appelboomgaarden worden gerooid. 

Tegen tentenkamp aankijken
Bovendien zou er een 3,5 meter hoge overkapping komen, die twee maanden per jaar met plastic wordt afgedicht. Dat betekent dat de bewoners ‘tegen een soort tentenkamp’ aan moeten kijken. Hun uitzicht wordt belemmerd en het betekent een ‘zeer ongewenste inbreuk op het landschap’.

Ellis Frans-Kapma

Elly van Kuilenburg

Elly van Kuilenburg schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en incidenteel ook voor de andere Betuwse titels van Het Kontakt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden