• Ronald van der Vlies en Linda Dam bij de Lingeborgh.
• Ronald van der Vlies en Linda Dam bij de Lingeborgh. Foto: William Hoogteijling

Verbouwing Lingeborgh vooral tijdens schoolvakanties

Nieuws 1.361 keer gelezen

GELDERMALSEN • Het bouwbord staat in de tuin, niemand kan het nog ontgaan: de Lingeborgh in Geldermalsen gaat verbouwen. Het markante schoolgebouw met het blauwe dak wordt zowel aan de binnen- als buitenkant onder handen genomen. De werkzaamheden starten meteen al.

Ze viel met de neus in de boter. Linda Dam begon afgelopen september als hoofd facilitaire dienst van ORS Lek en Linge, waarvan de Lingeborgh een vestiging is. “En meteen zat ik in een grote vergadering om dit bouwproject te bespreken’’, lacht ze. “Wat we gaan doen: van het hoofdgebouw, bouwjaar 2001, wordt de ventilatie gemoderniseerd, de verlichting omgebouwd naar led en het dak vernieuwd. Tegelijk wordt in het brugklasgebouw uit 2017 de koeling van het ventilatiesysteem geoptimaliseerd.’’

Frisse scholen
Met de ventilatie begon het, vult directeur Ronald van der Vlies aan. “De gemeente West Betuwe was nog vóór corona in het kader van het landelijke project ‘frisse scholen’ bezig het binnenklimaat in basisscholen te onderzoeken. Ons werd gevraagd of wij wilden aanhaken. Dat wilden we, en van het een kwam het ander.’’ Na uitgebreid onderzoek en overleg was de conclusie dat áls er dan iets moest gebeuren aan de ventilatie, het beter grootschalig kon worden aangepakt.

Van der Vlies: “Ze zullen er zeker iets van merken, maar het streven is dat onze leerlingen en medewerkers zo min mogelijk overlast ervaren.’’ De werkzaamheden vinden vooral plaats in schoolvakanties. “Die voorwaarde stond in de aanbestedingsprocedure ‘’, zegt Van der Vlies.

Rijksmuseum
“We wilden een aannemer die de regie over het totale project zou voeren. Dat is Kuijpers geworden, een gerenommeerd bedrijf dat ook aan het Rijksmuseum heeft gewerkt.’’ De kosten voor de verbouwing bedragen ruim vier miljoen euro en worden, naast de school zelf, gedragen door de gemeente West Betuwe en het rijk.

En het dak van de school? “Dat blijft gewoon blauw’’, stelt Van der Vlies gerust. “Naast dat we een goede school zijn, staan we tenslotte daar óók om bekend.’’

Marjon de Lange

Marjon de Lange schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en Het Kontakt-Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden