• Bij de Scouting is het altijd feest, zeker als ze door de Rotary verrast worden met nieuwe tenten.
• Bij de Scouting is het altijd feest, zeker als ze door de Rotary verrast worden met nieuwe tenten. Foto: Cees Hoogteyling

Scouting Graaf van Gelre viert feest

Nieuws 1.018 keer gelezen

GELDERMALSEN • Dit jaar staat de Scouting Graaf van Gelre in het teken van het 3e lustrum en dat wordt groots gevierd met tal van activiteiten.

Iedere vrijdag en zaterdag komen er meer dan honderd jeugd- en kaderleden, in het clubhuis de ‘Gelreburght’ aan de Burgemeester Roozeveld van der Venlaan, bijeen. De Scouting heeft daar een prachtig onderkomen. Bij slecht weer voldoende ruimte binnen en met slecht weer is er alle ruimte buiten.

Lustrumfeest

Naast dat er dit jaar tijdens de zomerkampen aandacht zal worden besteed aan het vijftienjarig bestaan, zal dit ook gevierd gaan worden in en rond het clubgebouw. Op 29 juni is het de dag van de reünie, maar eerst wordt er op zaterdag 25 mei een grote ‘Scouting Doe Dag’ georganiseerd. Het zijn Femke de Jong en Iris van Haaren, twee in hart en nieren scouting dames, die de organisatie voor hun rekening hebben genomen. 

Femke: “We gaan er een ongelooflijke dag van maken. Iedereen die nu eens wil weten wat we als scouting precies doen is van harte welkom. Bezoekers, of het nu kinderen zijn die wel bij de scouting willen komen of ouders die eens willen zien wat hun kinderen zoal doen op de zaterdagen, zijn welkom. Er zijn meer redenen om op 25 mei naar de Gelreburght te komen, er wordt ook een grote boeken- en plantjesmarkt gehouden.”

Iris, die al vaker met dit bijltje heeft gehakt: ”Soms zijn er ouders die met hun kinderen langer blijven. Voor de kinderen is het altijd spannend wat ze hier zien en ze willen dan ook zelf mee gaan doen. Zoals het maken van knopen, verschillende bouwwerken en zeker niet te vergeten het maken van een kampvuurtje. Voor iedere leeftijdsgroep is er iets te doen. Omdat het een hele dag is, wordt er ook voor de inwendige mens iets geregeld. We hebben een groep vrijwilligers die voor soep, broodjes en andere lekkere dingen zorgt. Het zal een dag worden met volop actie.”

Geschiedenis

Wat zou Geldermalsen zijn zonder Scouting Graaf van Gelre? Leden van de Scouting helpen bij tal van evenementen; zoals Koningsdag, vier en vijf mei viering, GoWheels. Er wordt vaak een beroep op hen gedaan. Dat draagt er zeker toe bij dat er een groot draagvlak is voor de Scouting. Rotary Geldermalsen maakte het mogelijk dat de jeugd in de zomermaanden in veilige tenten op kamp kan. Dat het clubgebouw zodanig is ingericht dat het er goed toeven is. Daarover kunnen mensen van de ooit eerdere scoutinggroep Gelre-Malsena, die van 1932 tot 2004 heeft bestaan, meepraten. Een goed onderkomen voor dit belangrijke jeugdwerk is van groot belang. Vijf jaar later, in 2009 was het gemis zo groot dat, Scouting Graaf van Gelre werd opgericht. Iedereen is welkom om dat mee te vieren op zaterdag 25 mei tussen 10:00 en 15:00 uur.

Meer informatie: www.scoutinggeldermalsen.nl

Cees Hoogteyling

Cees Hoogteyling

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden