• Antonet Campagner ontvangt haar diploma Kaderapotheker Ouderenzorg .
• Antonet Campagner ontvangt haar diploma Kaderapotheker Ouderenzorg . Foto: Aangeleverd

Eerste ‘apotheker voor ouderen’ voor gemeente West Betuwe

Nieuws 2.179 keer gelezen

GELDERMALSEN • Apotheker Antonet Campagne heeft haar diploma voor Kaderapotheker Ouderenzorg behaald. Ze mocht deze op 10 oktober in ontvangst nemen tijdens het jaarlijkse najaarscongres van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie. ‘Het is fijn om na twee jaar eindelijk het felbegeerde diploma in de hand te houden!’ 

De komende jaren zal het aantal ouderen in de regio fors toenemen. Dat betekent ook dat de zorg voor deze groep steeds belangrijker gaat worden. En de zorg wordt ook ingewikkelder, omdat mensen vaker aan meerdere ziektes tegelijkertijd worden behandeld. 

Om voor deze groep ook in de toekomst de juiste farmaceutische zorg te kunnen blijven leveren, beschikt de instellingsapotheek van Apotheek De Betuwe sinds kort over een van de eerste Kaderapothekers Ouderenzorg van Nederland.

Opleiding tot kaderapotheek specifiek voor de zorg voor ouderen
De opleiding tot kaderapotheker is in het leven geroepen om verdieping aan te kunnen brengen in de zorg voor specifieke doelgroepen. Naast ouderenzorg zijn dit hart- en vaatziekten, longziektes en diabetes.

‘Als kaderapotheker ouderenzorg richt ik me vooral op de zorg voor deze groep, maar gelukkig hebben we in de regio Rivierenland sinds deze week ook een kaderapotheker hart- en vaatziekten en een kaderapotheker diabetes die ik altijd kan raadplegen bij ingewikkelde vragen over deze onderwerpen’, geeft Campagne aan.

Verregaande expertise
Met deze stap beschikt Apotheek de Betuwe nu niet alleen over verregaande expertise op het gebied van zorg voor lichamelijk en verstandelijk gehandicapten, maar ook op het gebied van zorg voor (kwetsbare) ouderen.

‘We verwachten hiermee aan de organisaties waarmee we samenwerken te laten zien dat we via onze instellingsapotheek een zeer geschikte partij zijn om de farmaceutische zorg voor deze groepen aan ons toe te vertrouwen’, aldus Campagne.

Over de apotheek de Betuwe
Instellingsapotheek de Betuwe is een onderdeel van Apotheek de Betuwe en richt zich op de zorg voor mensen die extra kwetsbaar zijn. De instellingsapotheek levert aan instellingen zoals ’s Heeren Loo, Dagelijks Leven, Prezzent, Thomashuizen etc.

Daarnaast is er een intensieve samenwerking met de thuiszorgorganisaties in de regio, zoals Santépartners, Wittenbergzorg en Rivas.

Elly van Kuilenburg

Elly van Kuilenburg schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en incidenteel ook voor de andere Betuwse titels van Het Kontakt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden