• Leerlingen ontdekken criminaliteit op de Lingeborgh.
• Leerlingen ontdekken criminaliteit op de Lingeborgh. Foto: Aangeleverd

Leerlingen ontdekken criminaliteit tijdens gastlessen

Nieuws 716 keer gelezen

GELDERMALSEN • De Lingeborgh heeft opnieuw een reeks inspirerende gastlessen georganiseerd waar leerlingen het rechtssysteem en de impact van crimineel gedrag verkend. 

Met een gevangenisbewaarder, politieagent, rechter en een ex-delinquent aanwezig, kregen leerlingen de kans om theorie uit de lessen maatschappijleer aan de praktijk te koppelen. 

Onder leiding van maatschappijdocente Daniëlle van der Ham waren zowel leerlingen als gastsprekers enthousiast. Van der Ham: “Persoonlijke verhalen maken indruk op de leerlingen, waardoor zij beter begrijpen hoe ons rechtssysteem werkt en wat de langdurige consequenties zijn van een crimineel verleden.” 

Vooral de ex-delinquent, die openhartig sprak over fouten en uitdagingen na detentie, maakte blijvende indruk. Leerlingen realiseerden zich dat crimineel gedrag langdurige consequenties heeft. 

Vakgroep Maatschappijleer

De vakgroep maatschappijleer op de Lingeborgh blijft zich door het organiseren van speeddaten met de gemeenteraad, excursies naar Den Haag en deze activiteit inzetten voor vernieuwend onderwijs met mooie ervaringen om leerlingen voor te bereiden op de realiteit buiten de schoolmuren.

Jeroen Wijngaard

Journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app