• De Man uit Rome bij LingeFilm.
• De Man uit Rome bij LingeFilm.

Huilende Maria, bijzondere taxirit en komische fantasy bij LingeFilm

Nieuws 369 keer gelezen

GELDERMALSEN • Filmtheater LingeFilm vertoont  De Man uit Rome, de ontroerende Franse film Une Belle Course en de Oekraïense komische fantasyfilm Mavka, The Forest Song.

De Man Uit Rome

In De Man Uit Rome van regisseur Jaap van Heusden (“In Blue” en “De Nieuwe Wereld”), wordt de sceptische onderzoekspriester Filippo vanuit het Vaticaan naar een Limburgs grensdorpje gestuurd om een huilend Mariabeeld, ontdekt door de 19-jarige zwijgende Térèse, te onderzoeken. Vastbesloten om het beeld te ontmaskeren stuit hij op de grimmige, getraumatiseerde dorpsgemeenschap die zich vastklampt aan hun wonder. Tijdens zijn verblijf in het dorp ontrafelt hij gebeurtenissen waarin geloof, hoop en liefde afgewisseld worden met vertwijfeling en vijandigheid.

Une Belle Course 

In Une Belle Course belt de 92-jarige Madeleine een taxi die haar naar het verzorgingshuis moet brengen waar ze gaat wonen. Ze vraagt de chauffeur Charles om haar nog eenmaal te brengen langs alle belangrijke plekken in Parijs, die wat betekend hebben in haar leven. In de straten van Parijs wordt langzaamaan een buitengewoon leven onthuld en wordt het een lange, bijzondere dag die ook de chagrijnige taxichauffeur niet onberoerd laat. Sommige taxiritten kunnen levens veranderen.

Mavka, The Forest Song

In de eeuwenoude, mysterieuze Oekraïense bossen wonen wonderlijke wezens die hun heilige rijk trouw bewaken. Boswezen Mavka, Beschermer van het Woud, komt in contact met de mens Lucas en er bloeit een verboden liefde tussen hen. Echter de hebzuchtige vrouw Kylina heeft slechte plannen met het woud en Mavka heeft een zware taak om het bos te bewaken tegen dit dreigende gevaar. 

Als activiteit voor de kids is er deze zondag een echte popcornmachine in huis en mogen ze hun eigen popcornbakje knutselen en versieren.

Informatie en kaartverkoop

Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag om 20.30 uur, zaterdag om 18 uur+20.30 uur (DINER+FILM), dinsdag om 14.30 uur (FILM+MIDDAG) en woensdag om 20 uur. Entree normaal € 9,00 / LingeFilm FanPas € 6,50. Viergangendiner (excl. drankjes) € 20,00 (incl filmkaartje 29,00 / met FanPas 26,50). 

FILM+KIDS op zondag om 11 uur Autismevriendelijk (AV) en om 14.30 uur met activiteit. Entree €7,50/Filmpas € 5,00. 

E-tickets via www.lingefilm.nl.

Jeroen Wijngaard

Journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app