• Deon Moret, Chiel Riemers, wethouder Van Stappershoef, Priscilla van Zeitveld en Dave Steenis.
• Deon Moret, Chiel Riemers, wethouder Van Stappershoef, Priscilla van Zeitveld en Dave Steenis. Foto: AB DONKER

Jeugdlintjes uitgereikt aan jonge vrijwilligers in West Betuwe

Algemeen 1.089 keer gelezen

WEST BETUWE • Vier jongeren werden vorige week door wethouder Van Stappershoef verrast met een jeugdlintje. De jongeren zijn actief in het vrijwilligersleven en werden op deze manier in het zonnetje gezet. Het was de derde keer dat de wethouder eropuit trok om de ‘jeugdhelden’ te huldigen.

‘Vrijwilligerswerk belangrijk’

Wethouder Van Stappershoef is trots op de vrijwillige inzet van deze jonge vrijwilligershelden. “Ik vind het zo goed dat ze op jonge leeftijd al begrijpen dat vrijwilligerswerk belangrijk is. En dat ze zichzelf inzetten voor de lokale samenleving. Ze doen dat helemaal vrijwillig. Omdat ze er een goed gevoel van krijgen en er blij van worden. En ze begrijpen dat het nodig is om elkaar te helpen. Het zijn helden en ik ben trots op hen. Dat helpen hoort ook bij West Betuwe, we wonen in een uitgestrekt gebied met veel kernen. Vaak zijn we op elkaar aangewezen. We reiken daarom graag aan jonge vrijwilligers deze waardering uit. Om ze aan te moedigen door te gaan en om anderen te stimuleren.”

Van Stappershoef verraste de jongeren aan de voordeur of op locatie met een oorkonde, een presentje en hartelijke felicitaties. Vier jongeren uit West Betuwe ontvingen het jeugdlintje voor hun bijzondere prestatie.

Deon Moret

Dean is 13 jaar en komt uit Ophemert is altijd te vinden bij de plaatselijke voetbalvereniging. Hij fluit de Jongens onder de 7 jaar. En hij zorgt dat er altijd een scheidsrechter of trainer is voor deze elftallen. En als er wat gedaan moet worden, staat hij meteen vooraan. “Dit had ik nooit verwacht”, zegt hij zelf. “Door mijn vader kom ik al lang bij de club, en ik vind het eigenlijk wel normaal om te helpen. Ik breng ook de krant rond, daar krijg ik geld voor. Dat je bij de voetbal iets doet hoort erbij vind ik.”

Priscilla van Zeitveld 

Priscilla is 14 jaar en woont in Tricht, ze gaat maandelijks op pad om de dorpskrant te bezorgen. Dat doet ze bij alle inwoners uit Tricht. Daarnaast maakt ze kaarten voor de oudere bewoners van Tricht. “Mijn zus stopte ermee en toen heb ik het overgenomen, het is leuk om te doen maar ik vind het ook wel normaal om op die manier iets te kunnen doen. De dorpskrant is populair en dan is het leuk om te zien dat mensen er blij van worden.”

Dave Steenis

De jonge scheidsrechter is 17 jaar en komt uit Geldermalsen. Hij is van jongs af aan sterk betrokken bij zijn voetbalclub GVV. Hij is vrijwillig scheidsrechter, bij de jeugd en de senioren. GVV komt de laatste jaren vrijwillige scheidsrechters te kort. Met de inzet van Dave kunnen weer meer wedstrijden doorgaan. “Scheidsrechter zijn is heel mooi om te doen, ik snap dat het niet het populairste is maar zonder scheids gaan de wedstrijden ook niet door. Stiekem droom ik er wel van om nog hogerop te komen. Ik had nooit gerekend op een jeugdlintje maar het is mooi om de waardering te voielen.”

Chiel Riemens

Chiel is 15 jaar en organiseert iedere vrijdag een culturele activiteit in zijn woonplaats Geldermalsen. Dat doet hij tijdens het Cultureel Café. Tijdens de live-muziekavonden is Chiel er steevast bij. Hij zorgt dat het voor artiesten, bands en publiek op rolletjes loopt. Een aantal betrokkenen voorspellen voor Chiel een grote toekomst als geluidstechnicus: “Ik wil daar ook graag een opleiding in volgen, daar kijk ik serieus naar. Maar eerlijk gezegd werk ik gewoon graag ook als er iets te doen is met het Cultureel Café en maakt het niet zoveel uit wat voor klusjes ze mij geven. Ik hoop dit heel lang nog te doen. Ik dacht dat er vandaag een fotoshoot zou zijn, dit is echt een verrassing”, zegt hij kort na de uitreiking.


• Chiel Riemers, de jonge geluidstechnicus van Cultureel Café Geldermalsen. - AB DONKER

Jeroen Wijngaard

Freelance-journalist Het Kontakt - West Betuwe

• Chiel Riemers, de jonge geluidstechnicus van Cultureel Café Geldermalsen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden