Expositie Frozen flowers van Ems Willems
Expositie Frozen flowers van Ems Willems Foto: Ems Willems

Expositie ‘Frozen flowers’

Algemeen 252 keer gelezen

neerijnen • De levencyclus van elke bloem is bloeien, verwelken en vergaan. Ems Willems weet met haar Frozen flowers die fluïde fasen te laten stollen. Gevangen in het ijs vertellen haar bloemen ons het verhaal van hun kwetsbaarheid. Ems’ hoofdpersonen zijn verstilde, sensuele schoonheden die hun geheim langzaam prijsgeven.

Ragfijne, doorzichtige bloembladen. Een lampionnetje dat zich aan het ijs lijkt te willen ontworstelen. Een witte roos die haar bestemming heeft gevonden in de vorst. Een halfvergane kelk die verzinkt in het ijs. En telkens weer het spel van de piepkleine balletjes, fonteintjes en naaldjes van zuurstofbelletjes die iets lijken te willen zeggen. Er is veel te genieten voor bezoekers die houden van subtiele details. En voor liefhebbers van overweldigende kleurexplosies. Want ook bevroren blijven de kleuren krachtig.

Ems Willems is altijd al geboeid geweest door bloemen: ze ‘schildert’ met hun kleuren en texturen en speelt met haar modellen totdat ze het ideale perspectief gevonden heeft. Om haar verhalen te vertellen gebruikt Ems fotografie in de puurste vorm: het licht is altijd natuurlijk.

In het dagelijks leven in Ems grafisch ontwerper. Ze studeerde aan de Design Academy in Eindhoven.

Beeldhouwer Nanda van der Vliet

Sinds 2005 is Nanda van der Vliet professioneel beeldhouwer en heeft een atelier achter haar huis. Daar geeft ze cursus in beeldhouwen en boetseren. Haar inspiratie is mensen, dieren en humor. Zij vindt het leuk om dingen te maken waar zij en haar publiek vrolijk van worden, dat kan komen door kleurgebruik, kleine nuances en grote gebaren. Het grootste compliment is een glimlach. Ze blijft steeds nieuwe wegen zoeken. In 2015 is daar het samensmelten van gekleurd glas aan toegevoegd. Dit materiaal is ook heel inspirerend om mee te werken en boeit elke keer weer. Zij begon met het hakken in steen. Later meer met boetseren, ook in was, zodat dit in brons gegoten kan worden. Tegenwoordig worden de terracotta beelden gegoten in resin (neolith), zodat ze weerbestendig zijn geworden.

De expositie is in Stroomhuis Neerijnen. Van woensdag 25 augustus t/m zondag 19 september. Woensdag t/m vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur en zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. https://stroomhuisneerijnen.nl/

Expositie Frozen flowers van Ems Willems
Beeldhouwwerk van Nanda van der Vliet
Beeldhouwwerk van Nanda van der Vliet
Afbeelding
Beeldhouwwerk van Nanda van der Vliet
Afbeelding
Beeldhouwwerk van Nanda van der Vliet
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie