Afbeelding
Foto: Ivan Danik (nl.123rf.com

Maaltijdbezorgers in Rivierenland hebben hun zaakjes gemiddeld goed op orde

Nieuws 232 keer gelezen

RIVIERENLAND • In samenwerking met de Arbeidsinspectie (NLA), de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA), Avri Toezicht en Handhaving, en de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR) is op woensdag 17 april een integrale controle uitgevoerd bij maaltijdbezorgers in de regio. 

Het doel van een integrale controle is om de maaltijdbezorgers te controleren op alle onderdelen van de wet en misstanden aan te pakken. In totaal zijn 9 zaken gecontroleerd. Hoewel er geen ernstige overtredingen zijn vastgesteld, waren er bij elke zaak enkele aandachtspunten.

Bij één zaak was een 14-jarige werknemer actief, bij twee andere zaken een 15-jarige. De NLA heeft deze situaties aangepakt en verder onderzoek ingesteld. Bij een aantal bedrijven is aanleiding gevonden om de urenregistratie van werknemers verder te onderzoeken.

De NVWA heeft 4 van de 9 zaken gecontroleerd. Hoewel er aanwijzingen waren voor verbetering van de voedselveiligheid, was ingrijpen niet nodig. Enkele zaken krijgen wel een nacontrole.

Avri Toezicht en Handhaving en de ODR hebben geen bijzonderheden aangetroffen. “We zijn blij met de resultaten dat de maaltijdbezorgers hun zaken goed hebben geregeld”, zeggen de instanties in een persbericht. “De aandachtspunten die er zijn worden opgelost en bij een herkeuring gecontroleerd. We blijven de controles herhalen. Zo blijven we ons inzetten voor een veilige en gezonde werkomgeving voor iedereen.”

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden