Hanny de Rooij (links), bestuurslid van de Stichting burgerweeshuis Tiel, ontvangt de bonnen van de assistent-manager van Intertoys.
Hanny de Rooij (links), bestuurslid van de Stichting burgerweeshuis Tiel, ontvangt de bonnen van de assistent-manager van Intertoys. Foto: R. Peters

Speelgoedbonnen voor 29 Tielse kinderen

Algemeen 376 keer gelezen

TIEL • De Stichting Burgerweeshuis Tiel bedacht een mooie actie om kinderen die het wat minder hebben tóch een leuke Sinterklaas te bezorgen. In totaal 29 kinderen kregen een speelgoedbon.

In Nederland wonen meer dan een half miljoen mensen onder de armoedegrens. Veel ouders hebben moeite om voor hun kinderen een cadeautje te kopen voor Sinterklaas. De Stichting Burgerweeshuis Tiel bedacht daarom een actie om hen hierbij te helpen. Bij Intertoys werden tegoedbonnen van 25 euro per kind besteld. De manager verhoogde de waarde van de bon spontaan tot 35 euro. 

Privacy gewaarborgd
De wijkagenten en de sociale teams in Tiel ‘traceerden’ 29 kinderen. De stichting hoefde slechts het aantal kinderen te weten, want de tegoedbonnen werden door de wijkagenten aan de ouders gegeven. Op deze manier werd de privacy gewaarborgd. De ouders en de kinderen reageerden enthousiast.

Ook een jeugdproject? Kijk op burgerweeshuistiel.com of bel 0344 618760.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie