In de maand december is een shoptegoed van 500 euro te winnen voor ‘Alles in uw keuken’. Ingrid Oostendorp toont het brede assortiment waar een keuze uitgemaakt kan worden.
In de maand december is een shoptegoed van 500 euro te winnen voor ‘Alles in uw keuken’. Ingrid Oostendorp toont het brede assortiment waar een keuze uitgemaakt kan worden. Foto: Janet Kooren

Nieuwe FlipPas-prijzenpartner: Winnen bij Kookwinkel Oostendorp

Algemeen 40 keer gelezen

In de maand december is Kookwinkel Oostendorp FlipPas-prijzenpartner. Ingrid Oostendorp: “Ons assortiment is zo breed dat we dit keer de winnaar zelf willen laten kiezen. Iedereen heeft per slot van rekening een eigen wens.” Die winnaar van de FlipPas-maandprijs van december mag voor maar liefst vijfhonderd euro zelf een keuze maken uit het assortiment dat servies, pannen, keukenapparaten, espressomachines en nog veel meer omvat.

Tiel - Het jaar 2018 is één groot feest voor Kookwinkel Oostendorp. Ingrid vertelt: “Een 2e feest dat we dit jaar ook vieren is een nog onbekend feest. Ik vier dat ik dit jaar drieëndertig-eenderde jaar in de zaak werk!” Ze lacht er hartelijk bij. “Ik heb nog nooit een jubileum van mezelf gevierd, maar dit vind ik toch wel een heel leuk getal, en het is natuurlijk heel bijzonder. Ik kwam op één oktober 1985 in dienst, eigenlijk op invalsbasis. Ik had daarvoor een jaar in Zuid-Afrika in Kaapstad gewerkt. Na mijn Hotelschool wilde ik graag reizen en werkte ik in het Ambassador by the Sea hotel. Toen ik na een jaar thuis kwam, was ik van plan om tijdelijk in de winkel te werken, maar ik vond het zo leuk dat ik ben gebleven.”

Het is een erg leuk jaar geweest, volgens Ingrid. “We hebben heel veel publiciteit gekregen en heel veel aanloop in de winkel. We waren op tv in het programma Plezier & Passie en dat wordt bovendien regelmatig herhaald! Dat merken we gelijk aan de reacties.” Ze smult ervan. “En ook onze 100-jaar-etalage heeft heel veel aandacht gekregen.”

Er is in die 100 jaar van het bestaan het nodige veranderd en zo ook in de winkel. “Je moet je steeds meer onderscheiden. Onze winkel heeft zich ontwikkeld van huishoudzaak naar een echte kookwinkel. Dat hebben we stapje voor stapje gedaan. Daarbij vinden we duurzaamheid ook een belangrijk onderwerp. Door onze jarenlange ervaring met service en onderhoud hebben we veel kennis opgedaan van koffiemachines. We zagen dat die vaak na een jaar of drie werden weggegooid, zeker als mensen geen onderhoud plegen. Dat is eeuwig zonde! Wat wij nu doen is die machines - op maat - refurbishen. Dat wil zeggen dat we van onderdelen die nog prima zijn, nieuwe machines samenstellen. Met precies die samenstelling die de klant graag wil.”

In de winkel ziet Ingrid mensen uit het hele land. “Ons assortiment vind je niet zo snel ergens meer. En onze koffie is het enige dat we online verkopen, voor de rest moeten mensen echt naar onze winkel komen. Maar de binnenstad is belangrijk voor een stad. En dat is de reden dat we ook met de FlipPas meedoen. We moeten zelf steeds meer doen en slimmer inkopen. Zo kunnen we het leuk houden voor iedereen. We hebben pas bijvoorbeeld een enorme voorraad pannen van het merk Scanpan ingekocht. Door het grote aantal konden we een mooie prijs bedingen en is het een heel aantrekkelijk product.”

Twee keer

De winnaar van de FlipPas-maandprijs mag dus uit het ruime assortiment ter waarde van 500 euro iets uitzoeken.

Het is uitzonderlijk dat een deelnemer twee keer in één jaar prijzenpartner is.

Bij hoge uitzondering willigde de FlipPas-organisatie het verzoek van Ingrid Oostendorp in, omdat ook zij het een hele prestatie vinden dat het bedrijf niet alleen honderd jaar bestaat maar ook een koninklijke onderscheiding kreeg én de titel hofleverancier bij koninklijke beschikking. Wij nemen onze pet ervoor af.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie