Leerlingen mogen de dieren vasthouden en van dichtbij bekijken.
Leerlingen mogen de dieren vasthouden en van dichtbij bekijken. Foto: Elza Haalboom

Tropisch zomerfeest op obs De Sterappel

Algemeen 145 keer gelezen

Op 2 juli werd het jaarlijkse zomerfeest gevierd op obs De Sterappel in Lienden. Dit jaar was het thema ‘jungle’!

Lienden - Voor schooltijd werden de leerlingen onthaald door meesters en juffen in dierenprint, met bloemenkransen of met andere bijpassende outfits en accessoires. 

Al voordat de school startte hing er al een feestelijke stemming: Boven de ingangen pronkten grootse ballonnenbogen, in de hal hingen slingers en decoratie, vrolijke en ‘s zomerse muziek galmde uit de muziekboxen en op het plein stonden een opstelling voor limbodansen en palmbomen uitnodigend te schitteren. De enorme stormbaan, opgezet op de parkeerplaats die voor de school ligt, trok veel bijkijks van ouders en voorbijgangers! 

Om half 9 kwamen alle kinderen in een lange rij staan en mocht iedereen al limbodansend naar binnen. En daarmee was het zomerfeest geopend!

Voor alle klassen waren er feestelijke activiteiten gepland. Naast spelletjes als een bananenestafette en liaantrekken kreeg elke klas bezoek van zeer bijzondere gasten. Medewerkers van Exotum kwamen alle leerlingen over verschillende exotische dieren vertellen en ze laten zien. En dat niet alleen. De reuzenslak, blauwtongskink, tenrek en rode rattenslang mochten ook geaaid en/of vastgehouden worden door de kinderen die dat wilden. En dat waren er veel!

Verder hielden alle klassen een ‘limbodance-battle’ en mochten ze de obstakels zien te beklimmen van de stormbaan. Tussen de middag kwam er een mobiele frietkraam om iedereen te voorzien van een heerlijke puntzak met friet. Die werd op het plein opgesmuld. Sommige kinderen maakten met bankjes een grote kring, anderen gingen in het gras of op het klimrek zitten. Tussendoor waren er een aantal leerkrachten en kinderen die het feest een boost gaven door even lekker mee te dansen met de muziek.

Op de momenten die tussendoor in de klas doorgebracht werden, kozen leerkrachten zelf een passende activiteit met hun groep. Sommige kinderen maakten een puzzel of deden een spelletje, anderen maakten een kleurplaat of keken een film. En natuurlijk allemaal in het oerwoudthema!

Na weken van voorbereiden door een vierledige commissie, bestaande uit twee leerkrachten en twee ouders van de ouderraad, werd vandaag duidelijk waar de inspanning voor geleverd was. Woorden als ‘festivalsfeer’, ‘ouderwets gezellig’ en ‘heerlijk gemoedelijk’ passeerden geregeld de revue.

De school is erg blij met de inzet van stagiaires die vandaag extra terugkwamen om te helpen, en met alle ouderhulp waar ze steevast op kunnen rekenen. Alle ouders van school hebben meegedacht over een mooie outfit voor hun kind of gaven een knuffel in het thema mee. Enkele ouders waren de hele dag aanwezig om te helpen met decoreren en opbouwen, fruit snijden en drinken inschenken en andere hand- en spandiensten. Vaste sponsor Jumbo Verbrughweg Lienden droeg ook bij aan het feest door watermeloen, apenkoppen en ijsjes aan te bieden. 

De directrice, Linda Beaupain, is trots op haar team. ‘Mijn complimenten voor dit geweldige zomerfeest! De commissie heeft veel tijd en energie gestoken in de organisatie en dat was het meer dan waard. We vonden dat onze leerlingen na twee schooljaren vol vreemde aanpassingen nu wel weer een prachtig feest verdiend hadden. En dit is wat De Sterappel typeert: Bevlogenheid, inzet en passie om de kinderen iets onvergetelijks mee te geven.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie