Afbeelding
Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

Hoe kun je nare luchtjes in huis neutraliseren?

Algemeen 237 keer gelezen

Nare geurtjes komen voor in ieder huishouden. Een onfrisse geur kan vele oorzaken hebben. Misschien komt het door een huisdier, een maaltijd die je gekookt hebt of een nare rioollucht wc

Gelukkig zijn er veel dingen die je uit kunt proberen om deze geuren te beperken, voorkomen of te neutraliseren. Veel van deze middeltjes heb je vaak al wel in huis. Je kunt dan ook meteen aan de slag! De effectiviteit van de middelen hangt sterk af van de oorzaak van het probleem. Mocht het om een lekkage gaan of een ander groot probleem, dan kun je er het beste meteen werk van maken en een professional inlichten.

Ventileren
Voordat je de nare geur aanpakt met bepaalde middeltjes kun je een ruimte het beste vooraf goed laten ventileren. We raden je aan om dit voor minimaal een halfuur te doen. Mocht je een afzuigkap hebben in deze ruimte, dan kun je deze ook gelijktijdig aanzetten. Als de ruimte niet over een raam beschikt, laat dan de deuren open staan en zet een raam open in een andere ruimte. Zo kan de hele woning meteen luchten.

Azijn
De volgende stap is om een neutraliserend middel in te schakelen. Een veelgebruikt middel hiervoor is azijn. Azijn neemt nare geurtjes op effectieve wijze op. Je kunt er voor kiezen om schaaltjes met azijn over de ruimte te verdelen. Een andere optie is om een pan met azijn op het fornuis te zetten en dit op de laagste stand te laten koken. Het is belangrijk om gelijktijdig de ramen open te zetten. Je kunt dit voor een half uur tot een uur doen. Mocht de geur van de azijn te overweldigend zijn dan kun je er voor kiezen om een paar partjes citroen toe te voegen of een andere citrusvrucht.

Geurkaarsen
Je kunt er ook voor kiezen om een geurkaarsje aan te steken. Na enkele minuten zal de kamer gevuld zijn met de heerlijke geur die je uitgekozen hebt. De nare geur wordt vaak volledig gemaskeerd. Een andere goede optie is het aansteken van wierook. Niet iedereen vindt deze geur aangenaam, maar juist doordat het een sterke geur verspreidt werkt het zo goed. Je kunt er ook voor kiezen om bakjes met essentiële oliën te verspreiden door de ruimte. Deze optie is iets minder heftig, maar kan alsnog een heerlijke subtiele geur verspreiden en daarmee de onfrisse geur maskeren.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden