Het arbitrale trio dat de competitiewedstrijd Kozakken Boys-GVVV staakte. Foto: Teus Admiraal
Het arbitrale trio dat de competitiewedstrijd Kozakken Boys-GVVV staakte. Foto: Teus Admiraal

Punten in mindering voor Kozakken Boys

  •   keer gelezen   Sport

WERKENDAM • Kozakken Boys heeft van de KNVB drie punten in mindering gekregen. Dit naar aanleiding van de thuiswedstrijd met GVVV van 9 april, die vroegtijdig werd gestaakt. Tevens moet de club een boete van driehonderd euro betalen.


Arbiter De Winter zag zich genoodzaakt het duel op De Zwaaier vijf minuten voor tijd te staken, nadat hij opmerkingen uit het publiek zou hebben gehoord die hem niet bevielen. De tuchtcommissie verwijt Kozakken Boys dat het na de melding van De Winter, in de rust van het duel, onvoldoende maatregelen heeft getroffen om de tweede helft rustig te laten verlopen. 

'Kwetsende uitlatingen horen niet op een voetbalveld thuis en geven de voetbalsport maatschappelijk gezien een negatieve uitstraling. De landelijke tuchtcommissie is dan ook van mening dat een zware straf op zijn plaats is.'  

Kampioenschap
Door de straf komt de ploeg uit Werkendam nu op 47 punten uit 27 duels te staan. Met nog drie wedstrijden op het programma lijkt de titel daarmee definitief uit het zicht. Koploper Katwijk heeft zeven punten meer, terwijl Excelsior Maassluis en HHC Hardenberg nu respectievelijk vijf en vier punten meer hebben. 

Kozakken Boys-Voorzitter Ad van Wijk wilde nog niet reageren op het besluit van de KNVB. De club uit Werkendam heeft tot woensdag 4 mei de tijd om in beroep te gaan.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten