Aalburg draait met wielerweekend warm voor omloop

  •   keer gelezen   Sport

WIJK EN AALBURG • Als warming-up voor het Marianne Vos Wielerfestival Aalburg - dat dit jaar op zaterdag 7 mei plaats vindt - organiseert de Stichting Wielerevenementen Aalburg in samenwerking met de Cycling Ambassadors West-Brabant twee nieuwe evenementen, namelijk een wielerexperience op vrijdag 15 april en een wielerclinic op zaterdag 16 april.


De wielerexperience vindt vrijdagavond plaats in Veen. De kantine van voetbalvereniging Achilles Veen wordt omgetoverd tot een gezellige ontmoetingsplaats voor wielersportliefhebbers en andere belangstellenden. Diverse onderwerpen rondom wielrennen zullen de revue passeren. Prominenten uit de wielersport zijn die avond te gast. Naast natuurlijk Marianne Vos is dat o.a. Joop Zoetemelk. Zij zullen ongetwijfeld met inspirerende wielersportverhalen komen, ondersteund met mooie videobeelden. De presentatie is in handen van Math Teeuwen, een bekende presentator uit de sportwereld.

Een selectie van wielertruien vormt het decor voor deze avond. Auteur en wielerjournalist John van Ierland en wielerfotograaf/truienverzamelaar Henk Theuns gaan uitgebreid in op de verhalen van de renners die de truien kleur hebben gegeven. Natuurlijk is er ook volop gelegenheid voor ontmoeting met de prominenten en elkaar.

Het programma begint om 20.00 uur, de zaal is open om 19.00 uur. De entree bedraagt 15 euro, inclusief twee consumpties. Er wordt die avond ook een verloting gehouden. De opbrengst daarvan is bestemd voor de organisatie van het Marianne Vos Wielerfestival Aalburg. Aanmelden vooraf hoeft niet. 

Wielerclinic
Op zaterdag 16 april staat een wielerclinic op het programma. In groepjes van ongeveer twintig personen wordt er die dag onder leiding van bekende wielrenners, onder wie Joop Zoetemelk, Koos Moerenhout, Rob Harmeling, Camiel van den Bergh en Jeroen Blijlevens, een parcours afgelegd van 4 x 30 kilometer, dus in totaal 120 km. Deelnemers zijn echter niet verplicht alle vier de rondes te rijden.

Start en finish is bij PT Creations, Wijksestraat 21 in Wijk en Aalburg. De wielerliefhebbers worden vanaf 9.00 uur verwacht. Na ontvangst met koffie en gebak, gaan de eerste fietsers om 10.00 uur van start. Omstreeks 15.00 uur worden de laatste deelnemers terug verwacht op de locatie. Na elke ronde is er weer een tussenstop bij PT Creations. Ter afsluiting is er voor de deelnemers tussen 15.30 en 18.00 uur een barbecue. 

De kosten voor deelname bedragen 67,50 euro per persoon. Eten en drinken voor de gehele dag zijn daarbij inbegrepen.

Deelnemers dienen zich vooraf in te schrijven via www.wielerevenementenaalburg.nl. Dat kon tot 10 april.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten