Weer vijf punten voor dames Voltena

  •   keer gelezen   Sport

NIEUWENDIJK • In tegenstelling tot directe concurrent Volley Tilburg hebben de dames van Voltena zaterdag geen punten laten liggen in het duel met Spirit uit Barendrecht.

Met vijf punten pakten de Nieuwendijkers de volle buit. Gezien de stand op de ranglijst zou het volgens coach Guillermo Boogers wel eens een van de lastigere wedstrijden kunnen worden, zeker ook gezien het feit dat er in de uitwedstrijd een set werd weggeven. Lastig werd het echter geen moment. De eerste, tweede en derde set tegen Spirit zijn eigenlijk kopieën van elkaar. In de beginfase van de set weet Spirit elke keer goed bij te blijven, maar vanaf de acht punten zet Voltena de turbo aan.

Er wordt ongelooflijk veel verdedigd en Spirit maakt heel veel eigen fouten, ook mede veroorzaakt door een goede servicedruk van Voltena.

Hierdoor worden de eerste drie sets zeer eenvoudig gewonnen met respectievelijk 25-13,25-11 en 25-12. In de laatste set is de opdracht om meteen vanaf het begin af aan druk te zetten. En dat doet Voltena.

Inzakken
In no time staat er een 8-0 voorsprong op het scorebord en ook deze voorsprong wordt niet meer weggeven, hoewel Voltena halverwege de set wel even een klein beetje inzakt. In de eindfase van de set wordt er echter weer zo goed gespeeld dat ook deze set eenvoudig gewonnen wordt met 25-14.

Vijf punten in eigen huis voor Voltena dames 1, dus en een verbetering ten opzicht van de eerste helft van de competitie. Voltena houdt haar goede niveau dus vast en morst gelukkig geen punten, waar concurrent Volley Tilburg wel twee sets liet liggen tegen Spivo.

Dit weekend speelt Voltena zelf thuis tegen dit jonge teams uit Spijkenisse en het is zaak voor Voltena om dan weer de volle vijf punten in Nieuwendijk te houden.

De wedstrijd begint zaterdag om 18.00 uur in sporthal De Iris.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier