Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena

Marianne Vos sluit Giro Rosa met vier ritzeges af

  •   198 keer gelezen   Sport
Foto: Team CCC-Liv

UDINE/BABYLONIËNBROEK • Marianne Vos heeft zondag de tiende en laatste etappe van de Giro Rosa op haar naam geschreven.

Het was haar vierde ritzege tijdens deze editie van de Giro Rosa. die voor het tweede jaar op rij werd gewonnen door Annemiek van Vleuten.

CCC-Liv, de ploeg van Vos, timede zondag perfect bij het inrekenen van de laatste vluchter en zette Vos keurig af voor de lastige sprint in Udine.

Ideale aankomst
"Met bochten, kasseien en een oplopende weg was dit een ideale aankomst voor Marianne Vos. Eigenlijk de beste die ze kon hebben", zegt ploegleider Jeroen Blijlevens op de website van CCC-Liv.

"Tijdens de etappe liet Marianne al weten dat ze goede benen had. De hele ploeg heeft zich opgeofferd om Marianne zo goed mogelijk naar het slot te loodsen. De oranje trein aan kop van het peloton controleerde de koers en rekende ook de laatste vluchter op tijd in."

Over het verloop van de Giro Rosa is Blijlevens meer dan tevreden. CCC-Liv greep vier etappezeges en behaalde ook tweemaal een ereplaats; in de ploegentijdrit en in de voorlaatste etappe (twee keer derde). Ashleigh Moolman Pasio eindigde als vierde in het algemeen klassement. 

"We mogen niet mopperen over onze oogst. Marianne Vos stak in een grootse vorm en heeft met vier etappezeges een fantastische prestatie neergezet. Maar ook over de manier waarop de vierde plaats van Ashleigh Moolman Pasio tot stand is gekomen, zijn we tevreden. Ze begon goed, kende halverwege twee mindere dagen en toonde vervolgens haar veerkracht in de rit naar Montasio. De top drie bleef echter buiten bereik; Annemiek van Vleuten wint terecht."

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }