Mooie start voor jeugd Cross Smash

  •   14 keer gelezen   Sport

WERKENDAM • De jeugdcompetitie heeft inmiddels vier speelronden gehad en de teams van BC Cross Smash zijn goed van start gegaan.

Het team dat uitkomt in de U17 staat fier bovenaan. Alle wedstrijden zijn tot nog toe winnend afgesloten en ook afgelopen weekend waren de spelers weer van plan er vol tegen aan te gaan. Tegenstander Swindregt belde echter vlak voor de wedstrijd dat ze niet konden komen. Erg jammer, want de Werkendamse spelers waren zich al in sporthal De Crosser aan het voorbereiden op de wedstrijd.

Het jeugdteam dat uitkomt in de U15 staat daar in de middenmoot. Afgelopen weekend kwam het team net tot kort in de uitwedstrijd tegen SNA. Met een 5-3 nederlaag ging het team weer naar huis, ondanks het goede spel van Daan Snaauw, die zijn beide partijen wist te winnen.

Het jeugdteam dat speelt in U13 moest op vrijdagavond aan de bak in Papendrecht tegen de koploper Phoenix'17. De koploper was duidelijk een maatje te groot. Alleen Nicolai Kees en Sophie Smaal wisten samen het dubbelspel erg knap te winnen, de overige zeven partijen gingen naar de tegenstander uit Papendrecht. Ondanks deze nederlaag maakt het team nog altijd kans op een mooie derde plaats in de U13.

In de opstapcompetitie doet BC Cross Smash ook met twee teams mee, deze competitie is speciaal voor kinderen die nog geen of maximaal één jaar eerder competitie hebben gespeeld. Beide teams komen uit in de U12. Het eerste team wist een mooie 6-2 overwinning te halen in eigen huis; het tweede team was vrij.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK