Virtus kan geschiedenis schrijven én titel pakken

  •   102 keer gelezen   Sport

WERKENDAM • Nooit eerder in de lange geschiedenis van het Werkendamse basketbal heeft het eerste herenteam het gehele seizoen een ongeslagen status kunnen behouden. Virtus maakt nu met nog vier wedstrijden te gaan serieus kans om dit huzarenstukje te klaren.

Met 8 punten voorsprong op de nummer 2 Black Eagles kan Virtus komend weekend bovendien in eigen huis tegen Pendragon al kampioen worden.

Afgelopen zaterdag speelde Virtus uit tegen Den Dungk weer zeer geconcentreerd naar een stevige overwinning. De Werkendammers waren immers gewaarschuwd: de thuiswedstrijd tegen Den Dungk was zeker niet gemakkelijk verlopen. Coach Dusan Bozic had zijn mannen weer goed voorbereid. De 'Big Three' van Virtus - Patrick Both, Martijn Both en Niels Plieger - was alleen al goed voor in totaal 63 punten. De gehele wedstrijd hield Virtus het team van Den Dungk op gepaste afstand en is de overwinning niet echt in gevaar geweest. Tussenstanden als 19-26, 41-55, 58-72 en 77-85 zeggen genoeg.

Aanstaande zaterdag 23 maart kan Virtus dus kampioen worden in de landelijk eerste divisie B. Het duel BC Virtus – TSBV Pendragon begint om 19:00 uur in sporthal De Crosser in Werkendam.

Eerste divisie A
De Werkendammers kijken al met een schuin oog naar de eerste divisie A, waar het intussen spannend is geworden. Koploper Uitsmijters heeft afgelopen wedstrijd verloren, waardoor BV Amsterdam tot op 2 punten genaderd is.

Met de wedstrijd Uitsmijters tegen Amsterdam in het verschiet maakt Amsterdam nog kans om kampioen te worden. Met de play-offs in zicht, waarin Virtus uit gaat komen tegen de nummer 2 van deze divisie, zal het sowieso een lastige opgave worden, ongeacht wie het wordt.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK