Harry Cornet zwemt wedstrijdrecord

  •   keer gelezen   Sport

WERKENDAM • Harry Cornet wist dit weekend in Roermond een Zuidelijke Cirkel en Brabants Masters Record te zwemmen.


Biesboschzwemmer Cornet kwam aan de start op de 25 en 400 vrije slag en 25 schoolslag. Daarnaast maakte hij ook nog deel uit van de 4x50 vrije slag estafette. Op alle persoonlijke onderdelen was hij de snelste in zijn categorie, maar vooral zijn tijden op de vrije slag stemde hem tevreden. De tijd op de 400 vrije slag was goed voor een clubrecord, Brabants Masters Record en zelfs een Zuidelijke Cirkel record.

Dit is de snelste tijd gezwommen door een deelnemer aan de Zuidelijke Cirkel in de afgelopen 25 jaar in een categorie. Ook op de sprintnummers zwom Cornet clubrecords. Als startzwemmer zorgde hij er mede voor dat hij samen met Paul Wijnja, Antoinette Kant en Annette Wijnja op de 4x50 vrije slag ook een Zuidelijke Cirkel record zwom. De persoonlijke records kwamen deze middag op naam van Neel Gielen en Antoinette Kant. Kant verbeterde zichzelf op de 25 meter schoolslag met 0,01 seconde en dit deed ook Gielen. Zij haalde ruim een seconde van haar schoolslag tijd af. Op de 25 rugslag was ze bijna een halve seconde sneller dan ooit.

Annette Wijnja, Paul Wijnja en Sander van Tilburg waren de andere zwemmers die persoonlijk clubrecords zwommen. Annette zwom op de 50 vrije slag een nieuw clubrecord en Paul Wijnja verbeterde het clubrecord op de 100 wisselslag. Van Tilburg was bij de heren 30-plus sneller dan het clubrecord. Het laatste clubrecord dat gezwommen werd, was een estafette nummer. Nico Swart, Dick Burghout, Antoinette Kant en Annette Wijnja wisten op de 4x25 schoolslag dit te realiseren.

Voor Bastiaan Baggerman, Sabrina Boekhout, Erik Huisman, Sigrid Koekkoek, J.P. van Rossem en Ingmar Visser waren er geen persoonlijke records, maar hun tijden op de verschillende nummers geven aan dat ze in goede vorm zijn. Over vier weken is de laatste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel, in het gehalveerde 50 meter wedstrijdbad in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten