Renzo van Emmerik sluit seizoen tevreden af

  •   keer gelezen   Sport

MEEUWEN • Met een vierde en vijfde plek tijdens de laatste twee wedstrijden van dit jaar in Assen heeft Renzo van Emmerik uit Meeuwen dit weekend het ONK SuperCup 1000 kampioenschap met een tevreden gevoel kunnen afsluiten.


Na hard werken was het toch nog gelukt om de BMW S1000RR weer helemaal op kunnen bouwen na de zware crash tijdens trainingen in Frankrijk. Tijdens de trainingen op vrijdag kwamen toch wat kleine probleempjes boven drijven, maar die konden allemaal worden opgelost.

Renzo van Emmerik: "Bij beide wedstrijden van tien ronden startte ik heel slecht en moest ik me terug vechten vanaf de negende plaats na de eerste ronde. In race 1 knokte ik mij terug naar plek 4. In race 2 lukte dat ook bijna, maar helaas maakte ik een schakelfoutje waardoor ik genoegen moest nemen met plek 5. Ik weet dat ik iets onder mijn niveau reed, maar ik heb lekker gereden, plezier gehad en alles heel gehouden. Na alle pech dit jaar was het belangrijk het seizoen 2018 met een goed gevoel af te sluiten en hebben we met het Team RPM een mooie dag gehad."

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten