Renzo van Emmerik eindigt puntloos

  •   keer gelezen   Sport

MEEUWEN • Bij de ONK SuperCup 1000-race in Assen bleef Renzo van Emmerik uit Meeuwen zaterdag door een botsing in de laatste bocht puntloos en met een beschadigde machine achter.


Aangezien de start van een race met de BMW nog steeds lastig was voor Van Emmerik werden op vrijdag telkens kleine aanpassingen in de software van de S1000RR aangebracht die verbetering opleverde.

Tijdens de kwalificaties bouwde Van Emmerik zijn tempo mooi op en kon hij met een vers setje Dunlop-banden een vijfde startplek uit het vuur slepen. Een mooie prestatie, aangezien er twee rijders uit het prestigieuze Duitse IDM kampioenschap voor hem stonden die buiten mededinging meereden.

Bij de start was Van Emmerik nog iets te voorzichtig, waardoor hij als achtste de eerste bocht in ging. Door strakke rondetijden te rijden klom hij langzaam op naar de vierde plek.

Doordat de IDM-rijders niet meetelden voor de punten voor het kampioenschap dus een tweede plek.

Richtpunt
Zijn achtervolgers gebruikte hem als richtpunt en bleven hem kort volgen.

"Ik kwam als tweede de laatste bocht uit en een andere rijder probeerde mij buitenom nog te passeren maar er was geen ruimte", vertelt de Meeuwense coureur.

"Het stuur werd letterlijk uit mijn handen gereden en er volgde een angstaanjagende crash en schrik bij iedereen in de pitstraat en op de tribunes. Gelukkig bleef ik ongedeerd maar de motorfiets is flink beschadigd en geen punten voor het kampioenschap."

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten