archieffoto: Teus Admiraal

Negentien Elite-ploegen starten zaterdag in Wijk en Aalburg

  •   keer gelezen   Sport

WIJK EN AALBURG • Negentien Elite-ploegen staan aanstaande zaterdag 12 mei aan de start van het hoofdnummer van het Marianne Vos Wielerfestival Aalburg.


O.a. voor dames van wielerploegen uit Polen, Brazilië en België klinkt om 15:15 uur het startschot voor de UCI-wedstrijd over 110 kilometer. De rensters - deze jaargang zonder de geblesseerde thuisfavoriet Marianne Vos - rijden drie grote en twee kleine omlopen door de zeven Aalburgse kerkdorpen en de finish is rond 18:00 uur op de Bergstraat in Wijk en Aalburg.

Jeugdwedstrijden
Eerder op de dag staan in Aalburg wedstrijden voor Junioren en Nieuwelingen op het programma. "Het aantal deelneemsters bij de categorieën Junioren en Nieuwelingen kent wederom een flinke groei, evenals het deelnemersaantal van de categorie Jeugd, de handbikers en de Decathlon Dikke Banden Race voor de allerjongsten", zo laat de organisatie tevreden weten.

Voor de Marianne Vos Classic Toertocht hebben zich inmiddels zo'n 160 deelnemers aangemeld, zegt Esther Vroegh, voorzitter van Stichting Wielerevenementen Aalburg. "De organisatie is erg blij met het grote aantal deelnemers dat dit jaar de toertocht rijdt. In het bijzonder de Wounded Warriors en de jongeren van Pluryn. Voor hen is het een van de laatste trainingsmomenten voor hun monstertocht van 3200 kilometer van de Noordkaap naar Doorn."

Startschot
Marianne Vos geeft 's morgens samen met Kathrin Goeken (medaillewinnares tijdrijden en op de weg in Paralympische Spelen Londen 2012, red.) en Arnoud Nijhuis (zilver en brons Paralympische Spelen Rio 2016, red.) het startschot voor de toertocht. "Daar ben ik heel blij mee", zegt Vroegh. "Goeken en Nijhuis zijn een voorbeeld voor renners met een beperking." Ook Laura de Vaan is als enthousiaste ambassadeur van het handbiken de hele dag aanwezig.

Naast alle wielerwedstrijden komt er zaterdag ook een foodtruck naar het wielerterras bij het gemeentehuis in Wijk en Aalburg. Bovendien treedt Feestduo Kaaigezellig op en kan het publiek Marianne Vos ontmoeten.

Eerder bracht Kontakt Mediapartners in samenwerking met Stichting Wielerevenementen Aalburg een speciale bijlage uit over het wielerfestival. Deze is hier na te lezen.

http://www.wielerevenementenaalburg.nl

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten