Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
Voltena speelde zaterdag vrij snel de zenuwen van zich af.
Voltena speelde zaterdag vrij snel de zenuwen van zich af. (Foto: Jan Noorlandt)

Voltena op drempel van derde promotie

  •   keer gelezen   Sport

NIEUWENDIJK • Waar de dames van Voltena de eerste wedstrijd tegen WIK uit Groot-Ammers nog hadden verloren, werden zaterdag alle punten in eigen huis gehouden.


Door overweldigende 4-0 overwinning op de streekgenoot is de revanche binnen en is het eerste damesteam van Voltena niet ver meer verwijderd van het kampioenschap. De setstanden 25-16, 25-14, 25-16 en 25-9 laten zien dat er geen daadwerkelijke spanning aan de kant van de Nieuwendijkers heerste.

Alleen de start van de eerste set verliep moeizaam, mogelijk toch door een enkele zenuwkriebel in de buiken van de speelsters. Er staat namelijk nogal wat op het spel: De meiden uit Nieuwendijk kunnen komende zaterdag, tegen de andere finalist Vocasa Dames 1, voor de derde keer op rij promoveren.

Geen optie
Al snel verdwenen zaterdag de zenuwkriebels en showde Voltena wat het kan en waar het goed in is. Punten halen in Nieuwendijk was voor de tegenstander geen optie. Toch kende deze streekderby de hele tijd twee strijdlustige ploegen, die niet voor elkaar onder wilden doen. Het wedstrijdbeeld tekende zich door lange rally's, waarin beide ploegen gedreven waren om de bal aan de overkant binnen de lijnen te scoren.

Het liefste zo hard mogelijk, als het aan de tegenstander ligt. Voltena kon goed met dit spel mee, maar door ook gebruik te maken van tactische ballen haalden de Nieuwendijkse speelsters alle vier sets als eerste de eindstreep. Met deze overwinning op zak, staat er aanstaande zaterdag nog één finale op het programma.

De kampioensfinale, want zowel Voltena als tegenstander Vocasa maken beiden nog kans op de titel.

Doordat de opponent afgelopen zaterdag geen punten heeft laten liggen, blijf het verschil tussen nummer 1 en 2 in de Eerste divisie B twee punten. Voor de rekenkundigen: twee punten zijn voor de Nieuwendijkse dames voldoende voor het behalen van de eerste plaats, maar Voltena wilt niets liever dan de laatste wedstrijd met winst afsluiten.

Supportersbus
Voor alle vrienden, familieleden, volleyballiefhebbers en toeschouwers van Voltena is het mogelijk om met een supportersbus de meiden aan te komen moedigen.

Om 17:00 uur wordt in Nijmegen het startsein gefloten en barst er een strijd los in de Vocasa-hal.

"Bijzijn is meemaken, en laten we met z'n allen zorgen voor een mooie afsluiting van het seizoen", luidt de oproep van de dames van Voltena, die dus eveneens opgaan voor hun derde promotie op rij.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier