Afbeelding
Foto: M. Renes

PARTRIDGE-project verlengd tot 2023

Algemeen 267 keer gelezen

REGIO • Het Interreg-project PARTRIDGE, ter versterking van natuur op het boerenland, zal worden verlengd tot juni 2023.

Dit na goedkeuring van een uitgebreide aanvraag tot verlenging door het Interreg-secretariaat. Oorspronkelijk had PARTRIDGE een looptijd van eind 2016 tot begin 2020. De verlenging betekent nu dat er langer gewerkt kan worden aan de beoogde toename aan biodiversiteit (30 procent), omdat de deelnemende boeren hun beheer langer kunnen voortzetten en alle monitoring met betrekking tot o.a. habitat, zoogdieren, broedvogels en insecten langer kan worden voortgezet.

Er komt meer ruimte om in samenwerking met Vogelbescherming de resultaten binnen de demonstratiegebieden beter uit te dragen aan collectieven en overheden. Verder zullen de protocollen voor het gestandaardiseerd meten van biodiversiteit op het boerenland nauwkeuriger worden uitgewerkt. Tenslotte zullen twee extra landen, Denemarken en Zweden, aansluiting krijgen binnen PARTRIDGE.

Brabants Landschap hoopt, samen met Natuurbeschermingsvereniging Altenatuur, ANV Altena-Biesbosch, WBE Land van Altena en Collectief West-Brabant, de komende jaren weer te kunnen rekenen op medewerking van boeren, vrijwilligers, jagers en omwonenden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden