Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
• Vlnr. Roel Wigman (NiA), Jan van Haaften (NiA), Kobus Kolff (agrariër/natuurbeheerder), Wilko Voerman (gemeente Altena), Kim Renders (NiA) en Jos Schenkeveld (Brabants Landschap).
• Vlnr. Roel Wigman (NiA), Jan van Haaften (NiA), Kobus Kolff (agrariër/natuurbeheerder), Wilko Voerman (gemeente Altena), Kim Renders (NiA) en Jos Schenkeveld (Brabants Landschap). (Foto: aangeleverd)

Nieuw beheerplan voor park Vlietstraat in Sleeuwijk

  •   181 keer gelezen

SLEEUWIJK • Projectgroep Natuurinclusief Altena gaat het beheer van het park aan de Vlietstraat in Sleeuwijk coördineren.

Dat is deze week bevestigd met het ondertekenen van het beheerplan.

Het park aan de Vlietstraat kent een geschiedenis van wateroverlast, zo stond in de zomer van 2014 het hele park onder water.

Alle bomen en struiken verwijderd

De gemeente besloot toen het park te egaliseren en verwijderde in maart vorig jaar alle bomen en struiken. Dit tot afgrijzen van omwonenden en de voormalige belangengroep Muggen Weg.

Het park veranderde in een kale vlakte en kostbaar leefgebied voor vogels en vleermuizen verdween.

Natuurvriendelijk inrichtingsplan

De actiegroep ging om tafel met de gemeente Werkendam en kwam tot een natuurvriendelijk inrichtingsplan voor het gebied.

Insectenhotel

Inmiddels zijn struiken geplant, die goed zijn voor vogels, insecten en mensen. Grasland is bloemrijk ingezaaid voor bijen en vlinders en binnenkort verrijst een insectenhotel van grote boomstammen.

Natuurinclusief Altena is voortgekomen uit de voormalige belangengroep Muggen Weg uit Sleeuwijk.

De afspraken over het beheer zijn gemaakt in overleg met de nieuwe gemeente Altena. Het grootste deel van het werk wordt uitgevoerd door vrijwilligers, de afvoer van snoeihout en maaisel komt voor rekening van de gemeente.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }