Afbeelding
Foto: Arjo Loeve

Openingsconcerten Jacoba Cultuurhuis

Algemeen 451 keer gelezen

WOUDRICHEM • Het Jacoba Cultuurhuis in Woudrichem wordt 15 en 16 februari officieel geopend met twee klassieke concerten.

Chris van de Kuilen, pianist en sinds november bewoner van het Jacoba van Beierenhuis in Woudrichem, hoopt samen met Carola Loeve in het land van Altena een plek te creëren waar kunst en cultuur tot leven komen. Dit doen zij door het geven van pianolessen en muziekcursussen.

Het Jacoba Cultuurhuis houdt elke twee maanden in de zeventiende eeuwse kapel van het huis een klassiek concert.

Chris van de Kuilen, pianist en docent aan het Tilburgs Conservatorium, bijt het spits af met diverse werken voor piano. Naast solowerken speelt Chris samen met violiste Nasim de Haas en Carola Loeve, pianiste. Op het programma staan onder meer werken van Bach, Dvorák, Granados en De Falla. Daarnaast zal er een muzikale ode gebracht worden aan Woudrichem. Er zal ook een mini-expositie worden gehouden van werk van in Woudrichem geboren kunstenaar Ger de Joode.

De kapel is vanaf 19:30 uur geopend, het concert start om 20:00 uur aan de Molenstraat 2 in Woudrichem. De toegang is 15 euro, inclusief koffie of thee in de pauze en wijn na afloop van het concert. Het aantal plaatsen is beperkt, dus het is verstandig om vooraf te reserveren via info@jacobacultuurhuis.nl. Voor meer informatie over het programma en de cursussen en lessen: www.jacobacultuurhuis.nl.
 

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden