Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
Foto: Jan Noorlandt

Jakko Sport alleen door in Sleeuwijk

  •   1814 keer gelezen

WIJK EN AALBURG/SLEEUWIJK • Jakko Bouman sluit per 1 april zijn sportzaak in het centrum van Wijk en Aalburg. In Sleeuwijk blijft Jakko Sport wél gewoon bestaan.

Jakko Sport en Wijk en Aalburg zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In 1996 begon Jakko Bouman aan de Oude Kerkstraat zijn sportwinkel naast de KEBO, de dierenspeciaalzaak van zijn vader Kees. "Die was daar een jaar eerder begonnen", herinnert Jakko zich.

"Onze twee winkels naast elkaar voelde als een familiebedrijf, een hele leuke situatie." Verder groeien op die locatie was echter geen optie, dus streek Jakko Sport vierenhalf jaar geleden neer in het centrum van Wijk en Aalburg. Vanuit een ruim winkelpand zette Jakko samen met zijn vriendin Carla Verzeijl de verkoop van met name voetbal-, tennis- en hardloopartikelen met succes voort. "De overstap naar het centrum resulteerde in meer klanten en meer omzet. Ook de verenigingen wisten ons beter te vinden."

Tweede locatie
Ruim twee jaar geleden werd daarom een tweede locatie geopend, in winkelcentrum De Nieuwe Es in Sleeuwijk. "We wilden ons toen aansluiten bij een landelijke inkoopcombinatie, maar we kregen te horen dat we dan wel de winkel in Wijk en Aalburg zouden moeten sluiten", vertelt Jakko. "In het Land van Heusden en Altena zou op den duur maar één sportzaak kunnen bestaan." Nu Jakko en Carla het twee jaar met twee winkels hebben geprobeerd, blijkt die verwachting juist. "De veranderende markt en het consumentengedrag maakt het niet meer mogelijk om een sportzaak te runnen in een te kleine gemeenschap", is de uitleg.

Jakko Sport sluit daarom per 1 april de deuren in Wijk en Aalburg en gaat verder in Sleeuwijk. "Je merkt dat het op afstand moeilijk aansturen is", vertelt Jakko, die zelf in de winkel in Sleeuwijk staat. "Ik kan niet overal tegelijk zijn. Bovendien ben je op deze manier altijd bezig met je werk. Ik werk om te leven, maar daar was de afgelopen periode geen sprake van. Ik hoop weer de rust en het plezier terug te vinden om samen met Carla dé sportzaak van de gemeente Altena te draaien."

Daarnaast wil het tweetal meer naar buiten. "We gaan meer tijd krijgen voor onze verenigingen, want die willen we meer persoonlijke aandacht geven. We willen ons laten zien met de Jakko Promotent."

De komende weken is het opheffingsuitverkoop in Wijk en Aalburg.

Tom Oostra

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }