Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
Foto: Bert Steehouwer

Componist dirigeert bij Jeugdfanfare Altena

  •   98 keer gelezen

ALTENA • In voorbereiding op de première van 'Elementa' heeft JA! Jeugdfanfare Altena de componist van dit werk, Leon Vliex, uitgenodigd om het orkest te komen dirigeren. Vliex roemde de kwaliteit van het orkest.

Vliex heeft dit werk speciaal voor de nieuwe gemeente Altena gecomponeerd in opdracht van JA!. Dit project is onderdeel van Altena Bruist, een reeks activiteiten die wordt georganiseerd om de 21 kernen die Altena rijk is met elkaar te verbinden. 'Elementa' verklankt kenmerken van het grondgebied Altena, waaronder het vele water en de graanmolens.

Fijn werken
Leon Vliex nam met verve de dirigeerstok ter hand en roemde de kwaliteit van het orkest: "Zo veel jonge, enthousiaste muzikanten. Ze pakten mijn aanwijzingen snel op. Dat is altijd fijn werken voor een dirigent." 

Solo
Het tweede deel van 'Elementa' begint met een solo voor altsaxofoon. De 17-jarige Kristel Verduijn neemt deze voor haar rekening. Kristel: "Ik vond het erg leerzaam om tips te krijgen van de componist zelf voor het spelen van deze solo. Toen we 'Elementa' aan het einde van de repetitie nog een keer helemaal speelden, viel het me op dat we zijn tips goed toepasten." 

Leon Vliex beaamt dit: "Het orkest is al een heel eind op weg om 'Elementa' te laten klinken zoals ik het in gedachten heb. Ik heb enorm veel zin in de première en kan niet wachten totdat het 5 januari is!"

'Elementa' is voor het eerst te horen in 't Uivernest in Hank op 5 januari, concert vanaf 19:00 uur. Er zijn voor deze avond nog (gratis) kaarten beschikbaar. Aanmelden kan via www.altena2019.nl/altenabruist.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK