Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
Foto: Marieke van Gemert

Bijna 2000 euro voor Almkerkse opa's en oma's

  •   285 keer gelezen

ALMKERK • De ouderen van zorglocatie Altenahove in Almkerk zijn maandag verrast met een enorme schenking van basisschool De Almgaard. 

De leerlingen van de plaatselijke school liepen samen ruim 1900 euro bij elkaar tijdens een sponsorloop in september. Het bedrag is bestemd voor alle opa's en oma's, om leuke dingen mee te doen.

De sponsorloop vond 12 september plaats voorafgaand aan de eerste rollatorstreetrace. Die werd gehouden op het parkeerterrein achter Het Verlaat. Vijftig ouderen uit de regio deden mee aan het evenement. Leerlingen van De Almgaard moedigden hen aan tijdens de race. Kort daarvoor hadden zij op hetzelfde terrein zelf de sponsorloop gerend.

Het sponsorbedrag krijgt een mooie bestemming. In 2019 wordt een grote activiteit georganiseerd, waarvoor alle ouderen van de drie deelnemende zorglocaties aan de rollatorrace én de scholieren van De Almgaard zijn uitgenodigd. 

Verrassing
Voor De Almgaard was er ook nog een verrassing. Namens alle bewoners van Altenahove schonk activiteitencoördinator Lisanne van der Westen een grote muurhanger met kleurrijke droomvangers voor in de school. "Zelfgemaakt door onze handige medewerkster Harriët Verhoeven en de klanten van de dagbesteding", aldus Van der Westen. 

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK