Als het aan AltenaLokaal ligt, komt er snel een oplossing voor het café in De Crosser.
Als het aan AltenaLokaal ligt, komt er snel een oplossing voor het café in De Crosser. (Foto: Teus Admiraal)

AltenaLokaal: 'Snel oplossing voor De Crosser'

  •   592 keer gelezen

WERKENDAM • AltenaLokaal wil dat er snel een oplossing komt om te zorgen dat het sportcafé in De Crosser in Werkendam open kan blijven.

"AltenaLokaal wil de vicieuze cirkel rond de bezettingsgraad, de bijbehorende exploitatiekosten, de te strakke beleidslijnen en dreigende sluiting doorbreken met een initiatiefvoorstel richting het college van B&W om de toekomst van de volgens AltenaLokaal zeer noodzakelijke horecafunctie in de sporthal te behouden", schrijft de partij in een post op Facebook. Sinds september vorig jaar wordt het sportcafé in De Crosser geëxploiteerd door Partyservice Van den Heuvel BV uit Werkendam. Ondanks grote inspanningen blijkt het sportcafé, net als bij de vorige exploitant, verliesgevend. Het college heeft besloten dit voor het huidige seizoen financieel af te dekken, maar met ingang van het nieuwe seizoen - vanaf 1 september - dit niet meer te doen.

Voor het Werkendamse AltenaLokaal-raadslid Philip den Haan is het onacceptabel als De Crosser straks geen eigen café meer heeft.

"Zeker als je kijkt naar basketbalvereniging Virtus, volleybalvereniging Voltena en zaalvoetbalvereniging Transito, die van De Crosser gebruik maken en op hoog niveau presteren. Daar komen veel toeschouwers op af, het zet onze gemeente op de sportkaart van Nederland en daar hoort een goede ontvangst bij in de vorm van een representatieve horeca gelegenheid. Stel je eens voor dat je helemaal uit Groningen komt voor een wedstrijd en alleen wat drinken uit de drankenautomaat kan krijgen. Dat kun je toch niet maken?"

Op de politieke agenda
Een initiatiefvoorstel heeft AltenaLokaal echter niet, maar volgens Den Haan is het belangrijk dat het onderwerp gezien het aanstaande zomerreces snel op de politieke agenda verschijnt. "Ik zou graag sparren met de andere partijen, maar het is zo lastig om iets op de agenda te krijgen. Ik word hoorndol van die stukken voor de fusieraad, maar als het echt ergens over gaat blijft het stil. Dat vind ik frustrerend."

Met de verkiezingen heeft zijn oproep niets te maken. "De gaat om de actualiteit." Overigens benadrukt Den Haan dat hij niet alleen snel, maar ook in gezamenlijkheid met alle partijen tot een oplossing voor het 'nijpende probleem' van De Crosser wil komen. "In het uiterste geval maak je er een café van. Dan kan het altijd open zijn, dus ook tijdens sportwedstrijden."

Om te voorkomen dat het sportcafé van De Crosser vanaf 1 september dicht is, is verantwoordelijk wethouder John Bakker in gesprek met de gebruikers van de sporthal om een oplossing te vinden, laat de gemeente Werkendam weten. Daarbij worden verschillende mogelijkheden besproken. Een suggestie is om het sportcafé als verenigingskantine aan de gebruikers ter beschikking te stellen. Ook ander richtingen worden verkend, maar hoe dit uit gaat pakken is nog niet bekend.

Tom Oostra

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK