Afbeelding

Invalidebusje Sleeuwijk twee keer beschadigd

Algemeen 381 keer gelezen

SLEEUWIJK • Een invalidebusje in Sleeuwijk is afgelopen weekend voor de tweede keer deze maand doelwit geweest van vernielingen. De familie maakt gebruik van het vervoersmiddel voor de 13-jarige zoon in het gezin, die vanwege diverse beperkingen in een rolstoel zit.

Moeder Annie van Meteren was zo klaar met de vernielingen, dat ze een bericht hierover op Facebook zette: "We zijn er zo klaar mee...... Onze (invalide) bus is voor de tweede keer beschadigd. In het weekend van 5-6 mei hebben ze met een steen aan beide kanten van de bus staan te gooien. Flinke butsen zitten er nu in. En afgelopen weekend vond iemand het nodig om met iets scherps van het einde van de bus tot de voorkant een mooie streep neer te zetten."

Inmiddels is op camerabeelden van omwonenden te zien dat de vernielingen een doelgerichte actie zijn van een jongeman op de fiets. Van Meteren geeft aan dat de beelden gefilterd worden en vervolgens worden vrij gegeven op Facebook. Ze roept degene die meer van de vernielingen weet op zich te melden. "Degene die dit gedaan heeft beseft niet dat de bus nu voor een paar dagen weg moet om de schade te herstellen, maar wij hebben deze bus nodig voor ons kind."

Mocht de familie niets vernemen dan wordt de politie ingeschakeld, zo waarschuwt Van Meteren op Facebook.

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden