Afbeelding

'Aalburg pakt uit' in Genderen

Algemeen 526 keer gelezen

GENDEREN • In Genderen wordt vrijdag 25 en zaterdag 26 mei de elfde en mogelijk laatste Kunstroute Aalburg gehouden. Dit keer rond het thema: 'Aalburg pakt uit!'. De route is op vrijdagavond open van 19:30 tot 21:30 uur en op zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur.

De route wordt voor de eerste keer in één dorp gecentreerd, namelijk in Genderen. Er zijn in het dorp dertien locaties, waar de in totaal ruim 50 exposanten uit de gemeente Aalburg hun kunstwerken zullen tonen. Er zal een grote variatie aan kunstvormen te zien zijn. In april is er ook het scholenproject geweest.

Kunst van basisscholen
Op Park Veldzicht hebben ruim 700 basisschoolkinderen kennis kunnen maken met diverse kunstvormen. Hun werken zullen ook getoond worden op de dertien locaties op de route.

Bij Dorpshuis Genderen kunnen bezoekers genieten van mime en animatie van Peter van de Poort. In het dorpshuis is ook een overzichtsexpositie te bekijken, met een selectie werken van alle exposanten. Op zaterdag om 11:00 en 12:00 uur kan er bij het dorpshuis genoten worden van muziek van De Ertepikkers.

Bij de hervormde kerk kan tijdens de kunstroute uren de toren van de kerk beklommen worden. Ook kan hier geluisterd worden naar organisten Henk Teuling, Lucius de Haan of Stephan Dammers.

Poëzie
Op locatie De Ruiterhof zal poëzie voorgedragen worden door Els Rutgers en Hendrien de Jong. Op deze locatie zijn ook de werken van de bewoners van De Ruiterhof bewonderen. Op vrijdagavond en zaterdag is er op diverse locaties gitaar en zang van troubadour Jan van den Bogaard.

Op locatie Prisma is op zaterdag Hans Blijenberg te horen met zijn mondharmonica. Op deze locatie is ook werk van de Prisma-bewoners te bewonderen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden