De overname van de Hank-o-motief.
De overname van de Hank-o-motief. Foto: Hannie Visser-Kieboom

Hank-o-motief verhuist naar Dussen

Algemeen 2.460 keer gelezen

HANK/DUSSEN • De Hank-o-motief, het toeristisch treintje van Cor Peeters, is verhuisd naar klompenmaker Peter den Dekker. Zoon Dani den Dekker wordt de nieuwe 'treinmachinist'.

Cor Peeters uit Hank reed al 25 jaar met zijn Hank-o-motief door de streek. Het treintje kon gehuurd worden voor ritjes door de streek van en naar toeristische attracties. Zo konden gezelschappen die een vaartocht maakten door de Biesbosch vanaf haven Vissershang met het treintje ook een bezoek brengen aan de klompenmakerij van Peter den Dekker aan de Korn in Dussen. Maar ook scholen maakten soms gebruik van het treintje.

"Ik was voornemens de twee treintjes over een jaar te verkopen. Maar toen ik dat tegen Peter vertelde, bleek hij zelf wel interesse te hebben. We hebben een avondje zitten praten en werden het snel eens over de prijs", zo vertelt Peeters, die van zijn pensioen wil gaan genieten. Wel blijft hij stand-by als chauffeur voor het treintje.

Mooie aanvulling
Voor klompenmaker Peter den Dekker is de aankoop van de Hank-o-motief een mooie aanvulling voor zijn toeristisch recreatieve bedrijf aan de Korn in Dussen. Bijna zestien jaar geleden begon hij aan de Korn met zijn klompenmakerij; al die jaren krijgt hij veel bezoek van gezelschappen voor een demonstratie klompen maken.

"Nu kan ik mijn gasten zelf rondrijden. Naar haven Vissershang voor een boottochtje door de Biesbosch of gewoon een ritje door de streek. Mijn zoon Dani mag op de trein rijden, zelf blijf ik demonstraties geven in de klompenmakerij." Naast demonstraties verkoopt Den Dekker ook klompen.

Hannie Visser-Kieboom

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden