Afbeelding

Bestuur De Vleet wil fonds oprichten

Algemeen 708 keer gelezen

WOUDRICHEM • Het bestuur van Stichting De Vleet wil een fonds oprichten voor maatschappelijke doelen in Woudrichem.

Een onafhankelijke commissie moet daarbij gaan bepalen welke doelen voor financiering in aanmerking komen. Dat schrijft het stichtingsbestuur in een brief aan het Woudrichemse college. Het voornemen om een fonds op te richten bestond al voor de verkoop van De Veste en betekent dat de opbrengst van de verkoop niet overgemaakt wordt naar de gemeente.

Wethouder Paula Jorritsma had die wens wel uitgesproken, zodat de gemeenteraad uiteindelijk een beslissing kan nemen over wat er met de 270.000 euro moet gebeuren.

In de brief aan het college gaat het bestuur van De Vleet ook in op de harde woorden van Jorritsma, die liet weten 'verbaasd, verrast, maar vooral teleurgesteld' over de in haar ogen snelle verkoop van De Veste aan De Makelaars van Altena, terwijl een deal met Woonlinie in kannen en kruiken leek.

In een brief aan de gemeenteraad betichtte de wethouder het bestuur van De Vleet van 'onbehoorlijk bestuur' en schreef ze dat het 'financiële aspect de boventoon heeft gevoerd'.

Ongepast
"De beschuldiging van onbehoorlijk bestuur raakt ons enorm en is ongepast, aangezien wij ons jarenlang tot het uiterste hebben ingezet voor de maatschappelijk doelen van de stichting. Ook de afwikkeling en overdracht van de activiteiten van de stichting hebben wij uiterst zorgvuldig gedaan. Alle maatschappelijke activiteiten konden doorlopen en we hebben ook goed gezorgd voor alle medewerkers", stelt De Vleet.

"Wij zijn nog immer van mening dat wij ook bij de verkoop van het pand zorgvuldig hebben gehandeld en alle regels hebben nageleefd. De snelheid van verkoop maakt dit niet anders. Naar onze mening hebben wij u meer dan uitgebreid geïnformeerd over de gang van zaken."

En: "Stichting De Vleet waardeert de betrokkenheid van de gemeente. Wij denken echter dat met de huidige verkoop - en de daaraan verbonden bijkomende waarborgen - de gestelde voorwaarden in onze statuten op de best mogelijke wijze zijn gegarandeerd."

De Vleet wil graag opnieuw in gesprek met de gemeente.

Tom Oostra

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden