Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena

Den Biekûrf goes British

  •   131 keer gelezen

BABYLONIËNBROEK • De afgelopen week hebben de leerlingen van basisschool Den Biekûrf uit Babyloniënbroek een Engelse projectweek gehad met als thema 'School'. 

Groep 1 en 2 hebben verschillende activiteiten en spelletjes in het Engels gedaan. De hogere klassen kregen elke dag een les in het Engels aangeboden. Van taal, spelling, wereldoriëntatie en zelfs de gymles. Ook hebben de leerlingen van groep 6, 7 en 8 een les in het Engels gegeven aan de jongere groepen. De verschillende beroepen, vormen, cijfers en kleuren kwamen uitgebreid aan bod.

Nadat de 'Union Jack' hoog in de mast gehesen was, werd er afgesloten met een traditioneel Engels ontbijt. De leerlingen werden getrakteerd op onder andere: scrambled eggs, bacon, toast, sausages en baked beans. 's Middags was er tijd voor een film. Uiteraard in het Engels en zonder ondertiteling. 

Nieuw is de Engelse taal voor deze leerlingen overigens niet. Enkele dinsdag krijgen alle groepen Engelse les van een zogeheten 'native speaker'. Samen met deze juf zijn de kinderen al vanaf groep 1 spelenderwijs met de Engelse taal bezig en wordt er een goede basis gevormd voor het middelbaar onderwijs.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }