Afbeelding

Hoofdprijs voor jongste basketballers van Virtus

Sport 112 keer gelezen

WERKENDAM • Afgelopen zaterdag behaalden de allerjongsten Virtus-leden een prachtige hoofdprijs tijdens het All Star Gala in Vlijmen.

Dit eindejaarsevenement, georganiseerd door Rayon-Zuid van de N.B.B, vond dit jaar voor de vierde keer plaats in Vlijmen. De beide trainers van het welpenteam, Evelien Biesheuvel en Han van den Akker, hadden besloten, om een selectie van het huidige team in te schrijven. Niet alle kinderen konden meedoen.

De belangrijkste reden lag bij het feit dat zij met hun 5 en 6 jaar nog te jong waren, omdat er gespeeld werd met de basket op mini-hoogte en dat betekent 2.05 meter. Deze hoogte is voor de meeste van de Virtus 'peanuts' nog te hoog. Bente,Sanne en Jayden vormden het peanuts-deel.

Versterking
Omdat deze kinderen nog maar heel kort aan het basketballen zijn, was besloten om enige 'versterking' mee te nemen. Dat waren Ben (U8) en Daan (U10). Deze laatste twee spelers hadden competitie-ervaring en bleken een zeer bruikbare aanvulling. Vooral Daan ontpopte zich tot een ware leider in het veld. Hij strooide met aanwijzingen, gaf zijn teamleden zeer bruikbare tips en ging voorop in de strijd.

Tijdens de wedstrijden stelde hij ook zijn teamgenoten in staat om te spelen en te scoren. Vooral Ben maakte hier gretig gebruik van. Gezien Daans leeftijd, slechts 9 jaar, getuigt dit van bijzondere klasse, inzicht en en moet Virtus zuinig zijn op deze groeibriljant.

Alle tegenstanders hadden het nakijken en maakten geen enkele kans, zeker gezien enkele uitslagen: 22-10 / 18-2/ 22-4 en 30-14. Door deze ongeslagen reeks werden de Virtus-peanuts na afloop terecht als kampioenen gehuldigd. Voor Daan was er nog een extra prijs: hij was tweede geworden in de Basketbal Race for Fun Game.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden