• Bert Vreeswijk (rechts) en Walther Buijs tekenen de sponsorovereenkomst.
• Bert Vreeswijk (rechts) en Walther Buijs tekenen de sponsorovereenkomst.

Sportdocent Bert Vreeswijk komt met boek over de Zevenkamp

Sport 141 keer gelezen

GORINCHEM • De bekende Gorcumse sporter, sportdocent en atletiektrainer Bert Vreeswijk brengt net voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro zijn boek 'Van A tot Zevenkamp in woord en beeld' op de markt. Afgelopen week tekenden Bert Vreeswijk een sponsorovereenkomst met de Walther Buijs, directeur Particulieren van de Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden.

"En daar ben ik heel blij mee", zegt een enthousiaste Vreeswijk. "In het verleden heb ik als atletiek- en triatlontrainer meerdere triatlonboeken geschreven en ook een jeugdplan voor de triatlonbond. Destijds was ik in die tak van sport ook de enige tijd bondscoach."

Zevenkamp

In 2012 publiceerde Vreeswijk het atletiekboek 'Tienkamptotaal' en nu, vier jaar later, de opvolger. "Een boek over de ' olympische Zevenkamp', waarmee ik met de door mij opgerichte Stichting Atletiekmeerkamp Bevordering dit sportonderdeel nog meer bekendheid wil geven."

Maar dat zal het probleem niet zijn, want in het vorige Olympische jaar werden van 'Tienkamptotaal' veel boeken afgenomen, zowel in Nederland  als België. En is het boek ook in gesprokenvorm uitgebracht voor blinden en slechtzienden. Van het binnenkort te publiceren boek ' Van A tot Zevenkamp', waarin ook wereldtopper Daphne Schippers een prominente rol heeft, worden voor de eerste uitgave 500 boeken gedrukt.

Trots

Vreeswijk is, terecht, trots en zeer verguld dat de Rabobank Alblasserwaard en Vijfheerenlanden hem bij de uitgave van het zevenkampboek een steuntje in de rug geeft. "Persoonlijk, maar ook omdat alle atletiekverenigingen inclusief hun leden in onze regio van Alblasserwaard en Vijfheerenlanden mee kunnen profiteren en niet in de laatste plaats dat ze een goede start kunnen maken in hun sportbeoefening. Overigens krijgen de leden van de Rabobank bij de aanschaf van het boek te zijner tijd een leuke  korting."

Voor meer info zie site www.tienkamptotaal.nl

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden