ACKC wint met de wind mee

Sport 51 keer gelezen

ALMKERK • Dijkvogels uit Maasdijk bleek net als bij de uitwedstrijd een lastige hobbel voor de korfballers van ACKC. Maar de thuisploeg kon zich uiteindelijk halverwege de tweede helft vastbijten in de tegenstander en een overwinning van 12-9 bijschrijven. Beide teams speelden vanaf het beginsignaal aftastend. Vooral door de straffe wind die in het begin dwars over het veld waaide, zagen beide ploegen enkele kansen net de korf missen. Na ruim vijf minuten kon de Meeusformatie via Mark den Hartog de score openen, maar direct werd het weer 1-1. Het tweede aanvalsvak, waarin Robin van Wijngaarden een basisplaats kreeg ten koste van Frank Mommers, had het eveneens lastig met de wind, maar ACKC kon met een kort schot en een mooie doorloopbal van Jelle van de Water toch op een 3-1 voorsprong komen. Wel werden de Maasdijkers steeds gevaarlijker. Met de wind enigszins mee kon Dijkvogels nadat aanvoeder Den Hartog 4-2 had gemaakt de groen-witten op een achterstand zetten van 4-5 bij rust. Sleeptouw In het begin van de tweede helft kon ACKC niet echt een vuist maken maar was er bij elke speler in het veld wel de vechtlust die nodig is. De eerste tien minuten werden er met de wind mee weer enkele kansen om zeep geholpen en liep de achterstand voor ACKC op tot 4-7. Het waren in beide vakken Mark den Hartog en Jelle van de Water die hun medespelers op sleeptouw namen om dit zo snel mogelijk ongedaan te maken. Met de dames dit keer in een dienende rol kwam ACKC terug in de wedstrijd en zelfs op een 8-7 voorsprong ,ook Gerard Swart verzilverde de door het hele team gecreëerde kansen en bracht de Meeusformatie op een intussen zwaarbevochten maar verdiende 10-8 voorsprong. Lucht De gasten deden er nog van alles aan door enkele spelers te wisselen, maar ze zagen ACKC door twee mooie afstandschoten van Jelle van de Water aan het langste eind trekken en zo behaalden de Almkerkers een 12-9 overwinning. Een overwinning die heel hard nodig is om weer wat lucht te krijgen en degradatie te ontlopen. De Almkerkse korfballers bezetten nu een gedeelde vierde plaats samen met Dijkvogels en Weidevogels. De laatste komt nog op bezoek op sportpark De Alm. Onder ACKC staan nog Ondo met één punt minder en het inmiddels gedegradeerde Stormvogels. Kampioenskandidaat Zaterdag is ACKC te gast bij KCR in Ridderkerk. Deze ploeg staat samen met Swift Middelburg met twintig punten bovenaan en is dus kampioenskandidaat. Het zal een pittige wedstrijd gaan worden nu beide ploegen de punten hard nodig hebben. www.ackc.nl