Winst voor ACKC in Brabantse derby

Sport 81 keer gelezen

ALMKERK • ACKC heeft zaterdag een wedstrijd die gewonnen moest worden ook daadwerkelijk winnend afgesloten. Tegenstander DSO uit Klundert werd met 14-7 naar huis gestuurd. Coach Van Houwelingen had zijn ploeg er op gewezen de wedstrijd fel te beginnen en duidelijk maken dat de wedstrijd in handen zou zijn van de thuisploeg. Marlies Kant, die heel scherp aan de wedstrijd begon, deed wat er van haar werd gevraagd en bracht ACKC binnen enkele minuten op een 2-0 voorsprong. Doordrukken was het devies. Veel kansen kwamen er zeker, maar de afronding liet veel te wensen over. Nadat DSO de 2-1 had binnen gegooid ,kwam de scherpte weer wat  terug bij de Almkerkers en na een half uur spelen koesterde de ploeg een 7-1 voorsprong. DSO kon alleen maar via schoten van afstand nog wat terug doen voor een ruststand van 7-3. Coach v Houwelingen wees zijn ploeg er op dat de marge zeker nog niet groot genoeg was en dat iedereen zich in de tweede helft voor de volle honderd procent moest inzetten. ACKC liep in het eerste kwartier van de tweede helft weer wat verder uit, maar moest wel toestaan dat DSO een enkel doelpuntje meepakte en kwam op 10-5. De goed spelende Inge Scheffer moest vanwege een verdraaide knie uitvallen en werd vervangen door Marloes van der Stelt, die al binnen enkele minuten haar doelpunt meepikte met een mooie doorloopbal. De laatste minuten van de wedstrijd konden Robin van Wijngaarden en Jelle van de Water - beiden met een zuiver schot van afstand - en Frank Mommers met een stip die in tweede instantie werd verzilverd, de eindstand nog wat meer opvijzelen naar 14-7. http://www.ackc.nl