Swingend Virtus verslaat Attacus met ruime cijfers

Sport 60 keer gelezen

WERKENDAM • Een swingend Virtus liet afgelopen zaterdag zien waartoe het team in staat is. In een attractieve wedstrijd werd het sterker geachte Attacus met een grote nederlaag naar huis gestuurd : 97-68. In een hoog tempo gingen beide teams van start. De Werkendammers zagen als eerste kans om binnen 4 minuten een gaatje te slaan van 10-4. Na een time-out aan de kant van Attacus begon het wat beter te lopen en raakten de Werkendammers hun voorsprong weer kwijt: 20-20. Onder aanvoering van de weer sterk spelende Patrick Both werd het eerste kwart afgesloten met een voorsprong van 7 punten: 27-20. Bovendien werden er in dit kwart aan de kant van de Werkendammers geen persoonlijke fouten gemaakt. Prachtige aanval In de eerste minuten van het tweede kwart haperde de Werkendamse scoringsmachine en Attacus kon moeiteloos bij blijven. Toen vond het team van Edwin Dekkers het welletjes. Binnen enkele minuten werd de voorsprong uitgebreid en Virtus legde de  ene na de andere prachtige aanval op de mat. Met een ruststand van 50-34 zaten de Werkendammers al op rozen. Na de rust dacht Attacus met een zone-verdediging het de Werkendammers moeilijk te maken, maar uit de break maar ook uit de set-play zagen de Werkendammers kans om keer op keer te scoren. Animator Martijn Both ontpopte zich als animator van het team. Hij strooide kwistig met assists en liet bovendien in totaal vier driepunters door het netje glijden. Ook Niels Damen en Jasper van Houwelingen schoten met enkele driepunters de verdediging van Attacus aan flarden. Het Veghelse team was niet bij machte om het Werkendamse geweld af te stoppen. Ondanks het gemis van enkele lange jongens heersten de centers van Virtus onder de borden en liep de voorsprong op tot boven de 20 punten. De Werkendammers hadden het beste van deze avond voor het laatste kwart bewaard. Het tempo werd weer opgeschroefd en Attacus kon alleen maar proberen om de nederlaag zo draaglijk mogelijk te houden. Virtus kreeg de toeschouwers met fraaie acties van de banken en maakte het werk vakkundig af.