Virtus thuis ruim langs West-Brabant Giants

Sport 52 keer gelezen

WERKENDAM • Het eerste herenteam van Virtus kwam afgelopen zaterdag in actie tegen het team van West-Brabant Giants uit Bergen op Zoom. In een matige wedstrijd werkte het team van Edwin Dekkers flink aan het doelsaldo en behaalde een overwinning met 34 punten verschil. Het complete Virtus was er alles aangelegen om na het verlies in Den Bosch een puike thuiswedstrijd neer te zetten, maar dat lukte zaterdag maar ten dele. In een hoog tempo gingen de Werkendammers van start en binnen enkele minuten stond er al een tussenstand van 11-3 op het bord. Virtus speelde een zone-press over het hele veld en de Giants kregen toch wel wat kansen om te scoren. Kansen missen Zij misten echter enkele simpele scoringskansen, zodat de voorsprong van Virtus alleen maar groter werd. Na het eerste kwart bedroeg de tussenstand al 21-9. Het tweede kwart kende vervolgens hetzelfde spelbeeld. Virtus controleerde de wedstrijd en met een ruststand van 51-25 moest Edwin Dekkers zijn team scherp zien te houden voor de tweede helft. Dat lukte maar matig. De mannen uit Bergen op Zoom probeerden het tempo uit de wedstrijd te halen en zo de achterstand te verkleinen. Virtus speelde na de rust vanuit een zoneverdediging, maar de scoringsmachine haperde. Toch werd ook dit kwart gewonnen. Virtus kon volop doorwisselen en ook de bankspelers pakten hun kansen. Het laatste kwart was duidelijk van een minder niveau. De Giants probeerden de schade zoveel te beperken maar konden niet verhinderen dat Virtus ook dit kwart met 14-11 won. Supportersbus Komende vrijdag 1 februari speelt Virtus om 21.00 uur de belangrijke wedstrijd uitwedstrijd tegen BC Vlissingen. Bij voldoende belangstelling zal er een supportersbus rijden, die om 17.30 uur vanaf de Crosser vertrekt.