Onnodige nederlaag Virtus tegen Pendragon

Sport 35 keer gelezen

WERKENDAM • De heren van Virtus hebben zichzelf vrijdagavond een slechte dienst bewezen door de uitwedstrijd tegen het Tilburgse Pendragon niet in winst om te zetten. Het team van Lace Strong stond het grootste gedeelte van de wedstrijd op voorsprong, maar bezweek in de laatste minuten alsnog. Beide teams speelden verdedigend een prima wedstrijd, maar het scoren was een hele opgave. In no-time stonden de Werkendammers met 12-6 achter, maar met een run van tien tegen nul werd het eerste kwart afgesloten met een voorsprong van 12-16. Pendragon kwam na het eerste kwart weer langszij, maar Virtus nam de regie van de wedstrijd in handen. Via Vangelis Zafiriadis werd de voorsprong weer uitgebreid en met de ruststand van 23-26 mochten beide teams de kleedkamer opzoeken. Na de rust hetzelfde spelbeeld: beide teams verdedigden ijzersterk en Virtus had steeds meer moeite om de vrije man te vinden. De snelheid en penetraties van Virtus moesten tot een minimum beperkt worden en de Tilburgers slaagden in die opzet. Teveel balverlies De Werkendammers leden teveel balverlies en overtraden zelfs een aantal keren de 24 seconden regel. Lace Strong probeerde met enkele wissels de bakens te verzetten maar met name van afstand kregen de Werkendammers er geen bal in. Zij moesten het deze avond dan ook vooral van fouten aan Tilburgse kant hebben. Toch kon het team haar voorsprong vrij eenvoudig consolideren en na enkele steals ging het laatste kwart in met een tussenstand van 39-42 voor de Werkendammers. In dit laatste kwart kwamen de Werkendammers met 49-44 achter, maar met een laatste krachtsinspanning knokte het team zich terug tot 51-50. De wedstrijd duurde echter  een paar minuten te lang. Bij een tussenstand van 54-51 in de laatste minuut kreeg Virtus vier vrije worpen op rij te nemen, waarvan er maar één benut werd. Pendragon mocht vervolgens vanaf de vrije worp lijn het karwei afmaken: 56-51. Zaterdag speelt Virtus om 20.00 uur in De Crosser een bekerwedstrijd tegen Red Stars uit Soest.