Drie medailles voor Biesboschzwemmers Werkendam

Sport 65 keer gelezen

WERKENDAM • Biesboschzwemmers Leendert Paans, Simon Schmidt en Thomas Zielhorst hebben afgelopen weekend een medaille weten te behalen tijdens de Brabantse winterkampioenschappen. Leendert Paans wist in Eindhoven op de 100 meter vlinderslag zijn tweede plaats van de inschrijving te behouden en wist zijn tijd ruim aan te scherpen. Paans haalde bijna drie seconden van zijn tijd af en verbeterde eveneens het clubrecord met ruim 2,5 seconden. Als extra bonus mag Paans over drie weken ook zijn debuut maken tijdens de Nederlandse junioren kampioenschappen in Amsterdam. Simon Schmidt wist op de 200 meter wisselslag naar een bronzen medaille te zwemmen. Zijn eindtijd was exact de limiettijd voor de ‘Nederlandse’. Op de 100 meter vlinderslag bleef hij ook binnen het oude clubrecord, maar had hij de pech dat Paans hem op de finish net voor was. De laatste medaille was een zilveren en die ging naar Thomas Zielhorst op de 100 meter rugslag. Dit had ook zomaar een bronzen medaille kunnen zijn, omdat het heel erg close was. Thomas werd door de jury als tweede gezien en daar had hij het zilver aan te danken. Op 18 januari komen de Biesboschzwemmers weer in actie. In Gorinchem organiseert de Werkendamse zwemvereniging de derde wedstrijd van de competitie van het seizoen 2013-2014. Op dit moment nemen de Werkendammers een achtste plaats op de ranglijst in, op 65 punten van een promotieplaats.