Korfballers ACKC boeken winst zonder glans

Sport 69 keer gelezen

ALMKERK • De korfballers van ACKC hebben een glansloze winst geboekt in aanloop naar de topper van volgend weekend. In Rhenen waren de Almkerkers zaterdag met 12-16 te sterk voor hekkensluiter Arena. Coach Dick van Houwelingen die afgelopen week zijn contract als hoofdtrainer van ACKC met een jaar verlengde, drukte zijn ploeg voor de wedstrijd op het hart om alles uit de kast te halen. Vanaf het begin af aan werd duidelijk dat ACKC de korfballers uit Rhenen niet ging overlopen. Vooral omdat de thuisploeg op een 3-2 voorsprong kwam. ACKC kwam daarna nog wel enkele keren langszij maar vijf minuten voor het verstrijken van de eerste helft nam Arena bij een 4-4 stand via twee strafworpen en een afstandsschot  een voorsprong van drie punten. Routinier Carola ‘t Lam verkleinde die marge via een doorloopbal tot 7-5. Dit was tevens de ruststand. Tijdens de rust probeerde Van Houwelingen zijn ploeg de rust te laten bewaren en hij zag ondanks de achterstand nog kansen genoeg om deze wedstrijd positief af te sluiten. Desalniettemin kwam de thuisploeg na de rust als eerste tot scoren, maar dit gaf de ACKC‘ers schijnbaar meer motivatie. Ze wisten de achterstand in enkele minuten via  Janneke Peek, tweemaal Jelle van de Water en eenmaal Marnix Kammer om te buigen tot een 8-9 voorsprong. Het duurde lang voordat ACKC echt door kon drukken, omdat Arena telkens weer langszij kwam. Tot tien minuten voor tijd werd de spanning opgeschroefd voor de leiding en de meegereisde supporters. Marnix Kammer, die de tweede helft zijn tegenstander goed de baas was, wist in het laatste deel van de wedstrijd van afstand te scoren. Daar direct overheen verzilverde Janneke Peek een vrije bal waarmee het gat definitief geslagen werd. Uiteindelijk liet Jelle van de Water twee schoten van afstand door de korf vallen en daarmee was de spanning bij iedereen die weg en de overwinning veiliggesteld. Doordat koploper  ZKC’31 later op de avond genoegen moest nemen met een gelijk spel tegen Atlantis (14-14), is ACKC mede-koploper geworden in de derde klasse D. Zaterdag is in sporthal De Jager in Giessen de topper tussen ACKC en ZKC’31. Deze wedstrijd zal worden gespeeld tegen de jaarlijks terugkerende ACKC-dag.  Aanvang van de wedstrijd ACKC-ZKC’31 is 17.20 uur.