Almkerkers ACKC winnen overtuigend in korfbaltopper

Sport 16 keer gelezen

GIESSEN • Het eerste team van korfbalclub ACKC heeft de topper tegen mede-koploper ZKC’31 met 16-10 gewonnen. De wedstrijd vond plaats tijdens de jaarlijkse Rabobank/ACKC-dag, die zaterdag gehouden werd in sporthal De Jager in Giessen. ACKC begon de wedstrijd voortvarend. Binnen no-time stond de ploeg van trainer Dick van Houwelingen op een 3-0 voorsprong. ZKC’31 had niets in te brengen tegen het verzorgde spel van ACKC. Na een kwartier had ACKC de voorsprong na vele wervelende aanvallen al uitgebouwd tot 9-1, maar daarbij ook behoorlijk met de krachten gesmeten. De voorsprong werd alsnog alleen maar groter en de uiteindelijke ruststand van 12-2 werd bereikt. In de rust hamerde trainer Van Houwelingen er op dat zijn spelers vooral gefocust moesten blijven en dat ze hun eigen spel moesten blijven spelen. Na rust werd snel duidelijk dat veel van de krachten weggevloeid waren. Er slopen onnauwkeurigheden in het spel en daar maakte ZKC’31 dankbaar gebruik van. Bij een stand van 13-3 gaven de Zaandammers gas, waarmee de marge verkleind werd tot zes punten. Toch was ACKC daarna in staat het goede spel weer op te pakken. Met  extra steun vanaf de tribunes vergrootte aanvoerder Jelle van de Water de voorsprong weer tot 15-7. Met nog tien minuten op de klok hadden beide ploegen het wel gehad en aan beide kanten was de zuiverheid weg. ACKC verliet De Jager met een overtuigende 16-10 overwinning. Met nog vier wedstrijden te spelen staat ACKC alleen aan kop in de derde klasse. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen het Harmelense Thor. Zij bevinden zich in de kelder van de derde klasse. (Klik op de foto voor meer afbeeldingen)