Voltena Dames overklast Next Volley Dordrecht

Sport 46 keer gelezen

WERKENDAM • Het eerste damesteam van Voltena zette onverwacht de zegereeks voort tegen de nummer 4 in de competitie: Next Volley uit Dordrecht. Niemand had verwacht dat de dames met een 3-1 overwinning het veld af zouden stappen. Voltena kwam de eerste set ontzettend goed uit de startblokken en door een hoge servicedruk en goed verdedigend werk stond er binnen de kortste keren een 6-1 voorsprong op het scorebord. Deze voorsprong werd goed vastgehouden waardoor de eerste set met 25-17 in het voordeel van de thuisploeg eindigde. Next Volley wist af en toe wat terug te doen, maar de winst in de eerste set kwam eigenlijk geen enkele keer echt in gevaar. Tweede set verloren Nu was het zaak dit vast te houden en Next Volley geen kans te geven om in de wedstrijd te komen. Dit gebeurde echter wel. Dit keer was het de Dordtse ploeg die goed begon en meteen een ruime voorsprong pakte. Voltena wist het goede spel wel weer op te pakken, maar de achterstand was helaas al te groot om in te kunnen halen. De tweede set ging verloren met 20-25. Alle hoeken van het veld De derde set werd er drie plekken geroteerd waardoor iedereen en andere blokkeerder tegenover zich had. Dit pakte goed uit; aanvallend wist Voltena nu Next Volley alle hoeken van het veld te laten zien. Vooral de middenspeelsters waren zeer productief en scoorden de ene na de andere bal. De pass lag prima waardoor Next Volley geen antwoord had op de combinaties. Deze set ging net als de eerste met 25-17 naar Voltena. Beslissende set Voltena wilde koste wat het kost een vijfde set voorkomen. De vierde set moest dus gewonnen worden. Next Volley had eigenlijk gedurende de hele set een paar puntjes voorsprong, maar toen het erop aankwam wist Voltena eindelijk langszij te komen. Van 19-19 werd het 22-19 in het voordeel van Voltena. Druk Alle ballen werden van de vloer gehouden en er werden mooie (en minder mooie..) punten gescoord. Next Volley kon de druk duidelijk niet goed aan, wat bleek uit de ingehouden geslagen ballen die over het net kwamen. Hierdoor kon Voltena het steeds zelf afmaken. Ontlading Toen het laatste punt eindelijk gemaakt werd en er een stand van 25-21 op het bord stond, was de ontlading heel groot. Als dit spel kan worden vastgehouden, zullen er zeker nog meer van dit soort mooie overwinningen in het verschiet zitten.