ACKC houdt titel in het vizier

Sport 34 keer gelezen

ALMKERK • ACKC zette zaterdag de 14-15 nederlaag van een week eerder tegen DKV recht. Door de 11-19 winst tegen Koveni uit Nieuwegein kunnen de Almkerkers zich nu gaan opmaken voor een beslissingswedstrijd tegen ZKC’31. Vanaf het beginsignaal had ACKC het betere van het spel  en kwam  via afstandsschoten van Carola t’Lam en Jelle van de Water al meteen  op een 2-0 voorsprong. De thuisploeg gaf wel wat verweer, maar ACKC liep vrij gemakkelijk uit en met een schot van de middellijn liet Frank Bakker zijn revanche gevoelens de vrije loop. Met een prima assist van Jelle van de Water  kon Frank Mommers van dichtbij de 1-4 aantekenen. Er lukte dit keer ook meer  bij Marlies Kant, die zelfs twee keer scoorde binnen één minuut. Er was nog maar een kwartier gespeeld en ACKC gaf de vele meegereisde supporters al het gevoel dat er een mooie overwinning in de maak was. Intussen hadden Mommers en Bakker de voorsprong al naar 3-8 getild. Via Frank  Bakker en Floor Francke werd de ruststand uiteindelijk bepaald op 5-10. Tweede helft ACKC zette in de tweede helft hetzelfde verzorgde spel voort en trakteerde de zeker  150 meegereisde supporters op nog meer mooie aanvallen en de daaruit voortkomende doelpunten. Uiteindelijk behaalde ACKC na een uitstekende wedstrijd een verdiende 11- 19 overwinning en kan het zich gaan opmaken voor een beslissingswedstrijd tegen ZKC’31 uit Zaandam. Deze ploeg won zaterdag zijn uitwedstrijd tegen Arena uit Rhenen met 11-18.  Deze wedstrijd tussen ACKC en ZKC’31 wordt zaterdag op neutraal terrein gespeeld. De verliezer van deze kampioenschapwedstrijd heeft nog kans op promotie en zal het op gaan nemen tegen Kesteren, de  nummer 2 uit de 3e klasse C. http://www.ackc.nl