ACKC ook volgend jaar in tweede klasse

Sport 44 keer gelezen

ALMKERK • De korfballers van ACKC spelen ook volgend zaalseizoen in de tweede klasse. Door een 16-14 overwinning op ONDO werd zaterdag handhaving veiliggesteld. Zoals bijna in iedere wedstrijd was de beginfase lastig en kon ACKC al direct een achterstand goed maken. Toch kwam ACKC al snel beter in de wedstrijd, maar het was duidelijk dat middenmoter ONDO, voor wie deze wedstrijd van geen enkel belang was, niet  van plan was om zonder punten naar huis te gaan. Gelijk op De strijd ging tot 3-3 gelijk op en kreeg ACKC ook steeds meer grip op de wedstrijd. In een tijdsbestek van een minuut of zes bouwden de Almkerkers via Petra Verschoor, Frank Bakker en Jelle van de Water een verdiende 6-3 voorsprong op, maar de bezoekers streden  zich terug en ACKC kreeg het verdedigend wat lastiger. Met rust stond het 6-6 in sporthal De Jager in Giessen. Na een minuut of tien in de tweede helft zette ACKC extra aan en ging het iets beter lopen. Via afstandsschoten van  Natasja Kuiper en Frank Bakker en een kort schot van Petra Verschoor was binnen drie minuten een achterstand van 8-9 omgetoverd naar een 11-9 voorsprong. Deze voorsprong liep vervolgens langzaam op naar 14-10, dankzij de dames ’t Lam, Verschoor en Kant. Bij een 16-14 stand kwam uiteindelijk het verlossende laatste fluitsignaal, dat tegelijkertijd betekende dat de Almkerkers ook volgend seizoen in de tweede klasse spelen. In de aanloop naar de veldcompetitie speelt ACKC de komende weken eerst enkele oefenduels. De eerste wedstrijd voor de competitie is op 28 maart, thuis tegen koploper DVS’69. Deze wedstrijd begint om 16.00 uur.