Sonnema neemt goud en zilver mee naar huis

Sport 27 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • Rick Sonnema uit Wijk en Aalburg heeft zaterdag goud en zilver gewonnen bij de tiende Itosu Kata Open, het jaarlijkse toernooi van Karate Do Academie Itosu uit Waalwijk. Deze wedstrijd staat onder auspiciën van de Karate Bond Nederland. Met een deelnemersveld van z’n 310 karateka’s uit binnen- en buitenland is dit dan ook een wedstrijd die hoog op de agenda staat bij de clubs uit Nederland. Rick deed mee in de categorie teamkata en kata junioren 16/ 17 jaar. Het team won alle wedstrijden en werd beloond met goud. Rick wist in zijn klasse 16/ 17 jaar de finale te halen door al zijn voorrondes winnend af te sluiten. De finale moest hij echter aan zijn tegenstander laten. De sporter uit Wijk en Aalburg moest dus genoegen nemen met een tweede plaats.